Albaida obri una enquesta pública per a conéixer les preferències culturals del veïnat

L’Ajuntament d’Albaida ha encetat la redacció del seu Pla Municipal d’Acció Cultural (PMAC) dins del seu procés de Participació Ciutadana ‘Decidim Albaida’. En aquest sentit, ha obert una enquesta pública a tota la població per a conéixer els seus usos i preferències culturals a l’hora d’establir el millor full de ruta. Aquesta es pot respondre des de www.DecidimAlbaida.es o a l’enllaç directe https://bit.ly/PMAC2022.

Aquest procés participat també ha implicat la creació del nou Consell Municipal de Cultura de la Ciutat d’Albaida, diferenciat del de Festes, amb l’objectiu de treballar de manera més dinàmica i comptant amb el sector de la producció i gestió de la cultura a la localitat, entre les persones integrants. Aquest òrgan es va reunir a principis d’aquesta setmana per a realitzar una jornada de treball i debat al voltant del model cultural del municipi i les seues necessitats.

L’alcalde de la localitat, Josep Antoni Albert, destacava “estem davant d’un procés de treball rigorós i engrescador pel qual vull agrair a les noves i als nous membres del Consell tot aquest esforç i il·lusió mostrada, així com al tècnic delegat per a la redacció del PMAC, Josep Valero, per haver dissenyat un procés de participació que cerca involucrar a tota la ciutadania albaidina”.

En aquest sentit, Josep Valero posava en valor el document que permetrà planificar i donar coherència a la política cultural en els pròxims anys. “El PMAC és un instrument creat per a promoure la reflexió, el debat i el desenvolupament d’estratègies i propostes per a l’acció cultural local”.