Àlex Moriana, el jove de 18 anys que prompte estrenarà un curt i dirigirà la seua primera pel·lícula

Ontinyent s’ha convertit en els últims mesos en un set de rodatge per a projectes dirigits per joves entusiastes de la nostra ciutat que, amb molta il·lusió i coratge, han fet passos de valent per a dur terme les seues produccions. Un d’aquests, un curtmetratge dirigit per l’ontinyentí Alex Moriana Orts junt amb Jaime Delmonte, que s’estrenarà en les pròximes setmanes en un esdeveniment a Ontinyent. I és que el jove de divuit anys és un apassionat de la tecnologia digital adaptada al cine, és per això que cursa els estudis de Cine Digital i Efectes Especials a l’Universal Arts School de València.

La ficció coneguda sota el títol Por los viejos tiempos, es va rodar íntegrament a les muntanyes del nostre terme a principis del mes de desembre. “És un curtmetratge que rendeix tribut als slashers originals del cinema de terror, com pot ser Divendres 13, La nit d’Halloween o Scream“, explica el seu director. Així i tot, el projecte que va sorgir sent una “producció xicoteta” ha anat creixent gradualment gràcies a un “contratemps”. “Anàvem a gravar-lo perquè arribava Halloween, però just el dia que teníem tot l’equip mobilitzat se’ns va trencar la bateria de la càmera principal. Tanmateix, hem convertit un contratemps en un avantatge i ara l’hem fet més gran”.

En aquest sentit, Moriana ha volgut adaptar el curtmetratge als temps que corren sense pedrer l’essència d’aquest subgènere cinematogràfic. Una col·lecció de films que van tenir molt de ressò en la dècada dels anys huitanta, protagonitzades per un grup de joves adolescents que acabaven sent assassinats de manera dolenta per un psicòpata emmascarat. Ara, ultima els detalls en postproducció perquè una vegada l’estrenen poder presentar-lo a diferents festivals de cine, com el de Sitges. “El presentarem segur, després que entre o no ja depén del jurat”, comenta.

En el curt han participat una vintena de persones, entre l’equip tècnic i artístic, tractant-se del seu primer projecte professional que veurà la llum. És per això que ha comptat amb la col·laboració d’una maquilladora experta en efectes visuals, que ha treballat per a produccions d’HBO. Així com l’operador de càmera que ha produït anuncis per a Nike i Adidas. L’audiovisual ha estat finançat pel mateix Àlex, així com pel fons recaptat en una campanya de mecenatge i la col·laboració de l’empresa ontinyentina Obraestil.

Una pel·lícula pendent de rodar

Altres dels projectes que porta entre mans l’ontinyentí és el rodatge de la pel·lícula Entelequia. Llamada en el tiempo, una ficció produïda per la seua pròpia productora Ontimedia, que ha sumat el suport de Delphis Entertainment, companyia capitanejada per l’actor Isaak Gracia. La pel·lícula que s’havia de gravar aquest estiu, es reprendrà en un temps a causa de la gran quantitat d’efectes especials en els quals compta i el tamany de l’equip.