Les aules sols es confinaran si es registren 5 o més casos

Aquest divendres 7 de gener, la Comissió de Salut Pública, formada així mateix per representants del ministeri de Sanitat i les CCAA, ha anunciat un nou protocol que recomana posar en quarantena una aula sempre que es registren 5 contagis o més, o que la infecció afecte el 20% o més de la classe en un període igual o superior de set dies.

Per tant, quan es registren 4 positius o afecte a menys del 20% de la classe, no farà falta confinar l’aula per tal de garantir al màxim la presencialitat dels xiquets i xiquetes. Fins al moment, tot el grup de menors de 12 anys era enviat a casa per a guardar quarantena de set dies quan es confirmava un positiu en l’aula.

Per als majors de 12 anys, se continuarà aplicant el protocol general, que exonera de quarantena als contagis vacunats, però obliga a fer-la als que no estan immunitzats. Tanmateix, aquesta diferenciació, no afecta els alumnes d’Infantil i Primària.

La nova normativa sanitària entrarà en vigor a partir del pròxim dilluns 10 de gener, moment en què es reprendran les classes dels col·legis i instituts.