Alumnes de Biologia de 1r de Batxillerat exploren l’ecosistema del riu Clariano

Aquest passat cap de setmana, un grup, alumnes de Biologia de 1r de Batxillerat del col·legi Pureza de Maria, es van aventurar en una emocionant activitat de camp en el riu “El Clariano”
Equipats amb eines científiques, els participants es van embarcar en la missió de mesurar l’ample i la velocitat de l’aigua en diversos trams del riu. El que van descobrir va ser veritablement sorprenent: notables variacions en aquestes característiques clau al llarg del curs del riu.

Des dels trams més estrets i ràpids fins als trams més amplis i tranquils, l’equip va registrar dades detallades que proporcionaran una valuosa informació per a l’estudi i la comprensió dels ecosistemes fluvials.

No obstant això, l’activitat no sols es va limitar a la investigació científica. Com a part de l’experiència, els participants van tindre l’oportunitat de gaudir d’un emocionant descens aquàtic, endinsant-se en un tram d’aproximadament 3 quilòmetres. Aquest emocionant descens no sols va brindar diversió i adrenalina, sinó que també va despertar una profunda passió per la conservació dels rius. En experimentar de prop la bellesa i la fragilitat de l’ecosistema fluvial, els participants es van comprometre a treballar en la protecció i preservació d’aquests valuosos recursos naturals.
En resum, l’activitat de camp en el riu “El Clariano” va ser una combinació perfecta d’aprenentatge i aventura. Els estudiants, no sols van ampliar els seus coneixements sobre els rius i les seues característiques, sinó que també es van convertir en fervents defensors de la conservació i preservació d’aquests importants ecosistemes aquàtics.