Pablo Cerdà: “Dirigir un cor és sacrificat, però gratificant”

L’agullentí Pablo Cerdà Durà estava fent les seues pràctiques del màster d’Educació Musical en el col·legi La Concepción d’Ontinyent, amb el professor Jesús Barberà. Amb la complicitat entre els dos, unes coses van portar a unes altres, i Pablo Cerdà va agafar el repte de dirigir el Nou Orfeó, a començament d’any, de manera que es va estrenar en el concert de música sacra.

Es tracta d’una nova etapa per a la formació vocal, però també per al mateix director, ja que tot i dirigir la Banda Jove de l’Agrupació Musical d’Agullent, la Banda Jove de la Unió Musical l’Aranya d’Albaida i la Societat Musical de Benicolet, és la primera vegada que es posa al capdavant d’una coral.

“Mai no havia dirigit un cor i és una faena sacrificada i dura, però al mateix temps és molt satisfactòria. Els seus integrants són amateurs i conformen un grup humà immillorable. Cal tindre en compte que en la seua major part és gent gran, amb moltes responsabilitats i trauen temps d’on poden i això té molt de mèrit. En conclusió, en el Nou Orfeó tots treballem de valent”, afirma Pablo Cerdà.

Després del Festival de Cors Ciutat d’Ontinyent, el Nou Orfeó té un estiu intens de treball: el 2 de juliol la Trobada de Corals de la Vall d’Albaida, a l’Olleria; el 16 de juliol, el festival de festes d’Aielo de Malferit i, en agost, les misses majors de les festes del Crist de l’Agonia.

Pablo Cerdà reconeix que estan preparant-se a fons i que el seu mètode consisteix en treballar prioritzant el grup humà i que estiguen motivats, “per a crear una dinàmica positiva”. Per un altre costat, intenta fer gravacions “perquè els coralistes s’ho estudien a casa, de forma fraccionada, i així els assajos són molt més dinàmics. Després ja ho assagem conjuntament i treballem la musicalitat”, afegeix Cerdà.