Alumnes de la La Milagrosa inventen una App de caràcter social

Els alumnes Erik Sanfélix i Dani Calabuig de 3r d‘ESO del col·legi La Milagrosa, han guanyat el 3r premi del Concurs de programació mitjançant la ferramenta App-Inventor, que en aquesta edició s’ha celebrat online.

Es tracta d’una iniciativa que s’engloba dins de la programació ‘Jóvenes conCiencia’ del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV). En total han participat 188 estudiants, de tretze centres educatius, ubicats en set municipis diferents, entre els quals es troba Ontinyent.

Un gran nombre de les aplicacions presentades tenen un marcat caràcter social. Aquest és el cas de la proposta feta pels ontinyentins. L’objectiu de la seua App és “acabar amb la pobresa extrema. Lluitar contra la desigualtat i la injustícia, així com solucionar el problema del canvi climàtic”, expliquen.

De fet, l’aplicació vol conscienciar la gent sobre el canvi que, entre tots, es podria fer per tal de millorar el planeta i complir els dèsset objectius de desenvolupament sostenible (ODS). De fet, s’arrepleguen una sèrie de propostes segons el lloc on s’estiga en cada moment: en el sofà, en casa, fora de casa o en el treball, que van des de eixugar la roba a l’aire, utilitzar fertilitzants orgànics, portar la borsa de la compra de casa o generar la menor quantitat de fem.

L’App també inclou un test per a comprovar el nivell de coneixements sobre el tema, un joc per a aprendre a reciclar correctament i enllaços d’interés.