2,2 milions d’euros per a millorar polígons a la comarca

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que l’Ivace subvencionarà en 2021 “les obres per a les actuacions de millora i modernització d’un total de 262 àrees industrials de 162 municipis i 30 comarques de la Comunitat Valenciana”.

La comarca de la Vall d’Albaida és una de les beneficiades d’aquestes ajudes, de manera que 13 municipis obtindran les subvencions per a millorar els polígons per valor total de 2.235.340 euros.

Climent ha recordat que la convocatòria d’ajudes destinada a la millora de polígons industrials de 2021 compta per primera vegada amb una línia específica de dos milions d’euros dirigida a les localitats en risc de despoblació i una altra línia pressupostària de 32,2 milions d’euros per a la resta de municipis.

Durant la seua intervenció, Climent ha explicat que la intensitat de les ajudes que se subvencionaran seran del 100% per als polígons de municipis en risc de despoblació i del 82,67% per a la resta d’àrees empresarials.

“Si millorem les àrees industrials estem millorant també la qualitat de les empreses ja instal·lades i de les persones treballadores que es beneficien d’actuacions com una major vigilància, millora de les zones verdes, obra civil per a la implantació de fibra òptica, serveis contra incendis, carril bici o recorreguts bio saludables”, ha afegit sobre aquest tema.

Per part seua, la directora de l’Ivace, Júlia Company, ha destacat que els parcs empresarials són una peça fonamental en el procés de reindustrialització de la Comunitat Valenciana “perquè són espais en els quals desenvolupa l’activitat industrial i econòmica i on es genera ocupació”.

Així mateix, ha subratllat que aquests espais “han de comptar amb un conjunt d’infraestructures i de serveis perquè les empreses instal·lades puguen continuar sent competitives i per a atraure la instal·lació de nous projectes empresarials”. “Des de l’Ivace- ha continuat- apostem pels parcs empresarials i en 2017 convoquem per 1a vegada en la Comunitat ajudes dirigides a la millora i modernització de les nostres àrees industrials, unes subvencions que hem anat renovant anys després d’any”.

Company ha recordat que al costat de les ajudes dirigides a millorar els parcs empresarials l’Ivace està treballant intensament en altres actuacions per a continuar impulsant totes les àrees empresarials com són el Mapa de Sòl Industrial de la Comunitat com a instrument clau per a localitzar sòl industrial, la classificació dels polígons industrials i la constitució de les Entitats de Gestió i Modernització (EGM).