Les festes de Moros i Cristians a debat en el Club Barcella

El Club Barcella obri de nou les portes des de l’Hotel Kazar on, habitualment, celebra les seues trobades bimensuals. En aquesta ocasió, demà dijous abordarà un dels temes que estan en l’aire en la ciutat d’Ontinyent: les Festes de Moros i Cristians.

A cinc mesos per arribar a la cita del mes d’agost, la incertesa és cada volta més gran, sobretot perquè no pot haver, encara, un pronunciament clar i determinat ni en positiu ni en negatiu al voltant de la celebració dels nostres Moros i Cristians. Però, podem passar un altre any sense fer Festes?

A finals d’abril de 2020 es prenia la decisió de cancel·lar l’edició festiva de l’any passat. Eren els moments inicials i més durs de la pandèmia, amb molt de desconeixement i una cancel·lació generalitzada de tots els actes festius, culturals i lúdics no sols a la ciutat sinó per tot arreu.

Al mes d’agost, únicament, es va celebrar una missa a Santa Anna el dia en què s’haguera celebrat el diumenge de Festes. Però, amb l’evolució dels fets, des de la Societat de Festers s’ha mostrat una voluntat manifesta de mantindre la flama i de no emmudir enmig d’aquesta situació que es perllonga més del que tots esperàvem. Una bona mostra ha estat l’última edició del Mig Any Fester on, des de la Societat, s’ha fet un esforç per adaptar-se a les circumstàncies i programar algunes activitats. Pot passar el mateix a l’estiu? Es podrà fer algun tipus de Festes? Hi haurà alguna programació?

CONVIDATS
Per tertuliar i posar damunt la taula totes les idees estaran presents al debat del dijous Alberto Climent, capità moro designat per a 2020 que ens aportarà la visió de com s’està vivint i patint aquesta situació des de l’organització d’un càrrec. També estarà present Rafael Ferrero Terol, treballador per la Festa des de fa moltes dècades i que ha assumit una xarrada online on explicava antecedents històrics de les Festes i pandèmies. Comptarem amb un representant de les bandes de música. I amb la regidora de Festes, Àngels Muñoz.