Amparo Belda , l’àvia més famosa de la Vall d’Albaida

Amparo Belda Ferri, més coneguda com a Amparín al seu poble, l’Olleria, ha estat la protagonista del vídeo promocional que llança la Generalitat Valenciana dins la campanya ‘El Nadal és valencià’. Una iniciativa que compta amb la sèptima edició i que incita a consumir productes valencians per a donar suport econòmic als sectors productius de la nostra Comunitat. “Vaig passar un xicotet càsting, demanaven una iaia més desimbolta d’aquestes que ho duen tot avant i com coincidia en el perfil que buscaven em van agafar”, explica Amparo per telèfon.

La peça audiovisual circula per À Punt i les televisions comarcals. En aquesta podem veure a l’olleriana preparant la taula pocs minuts abans que arriben els seus fills. Una xicoteta història que parla de la trobada d’una família que viu fora i en unes dates tan assenyalades com aquestes s’ajunta per a celebrar la Nit de Nadal. “Jo soc molt nadalenca, m’agrada tindre la casa plena. De la mateixa manera que m’agrada anar a la perruqueria, arreglar-me… M’he sentit molt còmoda interpretant aquest personatge”.

Tanmateix, no és la primera vegada que Amparo es posa davant de la càmera o interpreta algun personatge. Des de fa anys està vinculada al món del teatre a través de la companyia local, El Bunyol. Un grup de joves actors d’Olleria que han portat a escena algunes obres com Carícies, besos i altres o Arrumacos, entre tantes. Ara estan preparant l’estrena d’una de les comèdies més conegudes, Toc Toc, del dramaturg francés Laurent Baffie.

Així i tot, l’olleriana fa temps que va pegar el salt del teatre a la televisió. Concretament, va ser a la sèrie l‘Alqueria Blanca quan va fer els seus primers passos en un set de rodatge com a figurant. Malgrat tot, no ha parat de participar en diferents projectes audiovisuals com curtmetratges, sèrie de televisió o anuncis. L’últim aquest estiu per al grup Mahou-San Miguel, on els responsables del restaurant ‘La Perla’ de Xàbia narren la seua experiència després de l’estrall de la pandèmia. Tanmateix, també podem veure a la veïna de l’Olleria en xicotetes escenes de sèries com Benidorm, dels directors Jacobo Martos i Miguel Conde (Atresmedia), o Derecho a Soñar de Televisió Espanyola, entre altres.