Aquesta és la programació de la Setmana Santa d’Ontinyent

DIJOUS SANT

La Setmana Santa ontinyentina entra en les hores més intenses amb la celebració dels actes centrals de la passió, mort i resurrecció de Jesucrist. L’espectacularitat de la Processó del Silenci obrirà, a mitjanit de hui dijous, les celebracions religioses amb una processó pels carrers de la Vila organitzada per les germandats del Crist de l’Expiració, la Mare de Déu del Patrocini i la confraria de la Soledat. Els participants recorreran els carrers del barri medieval d’Ontinyent, totalment a les fosques, portant torxes i amb l’únic soroll de les cadenes dels penitents, els tambors sords i la matraca fallint el silenci dels confrares i personatges bíblics que entren en escena.

DIVENDRES SANT

La jornada del Divendres Sant acollirà els actes més rellevants i històrics de la Pasqua a la capital de la Vall d’Albaida. Al migdia, les imatges del nostre Pare Jesús Natzarè i la Dolorosa protagonitzaran la Solemne Processó de la Trobada Dolorosa. Serà a les 11.30 hores, quan, després dels corresponents voltejos de matraques des de l’església de Sant Francesc el pas de Ntro. Padre Jesús Nazareno processionarà pels carrers de Gomis, Maians i Plaça Major. Moments abans, des de l’església de Sant Miquel, eixirà la imatge de La Dolorosa, portada per la seua germandat recorrent els carrers de Tomàs Valls, Sant Jaume, Plaça de la Coronació, Rafael Joan Vidal, Av. Comte de Torrefiel i Regall fins arribar a la Plaça Major. Serà en aquest darrer escenari quan a les 12.00 hores, les dues imatges confluisquen donant pas a les inclinacions de la Verge davant la presència del seu Fill.


Per la vesprada, a les 19 hores, les diferents confraries de la ciutat participaran a la Processó del Sant Enterrament recorrent els carrers Magdalena, Avda. del Comte de Torrefiel, Rafael Juan Vidal, Plaça de la Coronació, Almaig, Dos de Maig, Sant Antoni, Sant Jaume, Tomàs Valls, Arquebisbe Segrià, Maians i Plaça Major, on hi haurà una pregària final.

DISSABTE SANT

El silenci de la mort de Jesucrist cedirà el protagonisme a la celebració de la Resurrecció del Fill de Déu. Així, dissabte a la mitjanit tindrà lloc ‘la Nit dels panderos’ l’epicentre de reunió de la qual serà a la plaça de Sant Roc de la Vila. Després del cant de ‘Glòria’ de l’Arxiprestal de Santa Maria’, la Confraria de la Soledat cremarà ‘Les Velles Quaresmes’. A continuació, s’iniciarà una cercavila amb tots els assistents que faran sonar qualsevol utensili digne de produir so: enfilalls de llaunes, tambors, tabals, caixes, xiulets, etc.

DIUMENGE DE RESURECCIÓ

Diumenge es tancaran les festes religioses amb la ‘Trobada Gloriosa’, amb dos punts de concentració i d’inici de les confraries: Església de Sant Francesc, amb la imatge del Crist Ressuscitat i església de Sant Miquel, amb la imatge de la Verge de l’Esperança. Des d’allà partiran els confrares fins arribar a la Plaça Major on, a les 12.00 hores, se celebrarà l’últim acte de la Pasqua ontinyentina amb les cortesies corresponents entre els dos passos, mentre és llançada una pluja de caramels.