Generalitat vol escometre Ronda Sud i Sant Vicent aquesta legislatura

El dinar compartit per Carlos Mazón a La Clariana el dimarts d’aquesta setmana, va servir per abordar la situació d’algunes de les principals infraestructures que necessita Ontinyent de cara als propers anys i que es mantenen com a demanda. Una de les necessitats plantejades des del consistori era la connexió d’accés a la ciutat, tant des de la Ronda Sud com a l’entrada nord per l’ermita de Sant Vicent. En tots dos casos es planteja un desdoblament de les carreteres, però cada cas té els seus pros i contres.

A la Ronda Sud s’hi projecta des de fa anys una rotonda d’accés a Daniel Gil. En aquest cas hi ha dos projectes pendents, el de separació amb panells acústics respecte al Passeig Benarrai i el del desdoblament de la carretera. Ja es va escometre una expropiació de terrenys i, ara, des de la Generalitat es planteja agilitzar la iniciativa reunificant els dos projectes esmentats.

Respecte a l’entrada a la ciutat per la part nord, a la zona de l’ermita de Sant Vicent, hi ha un projecte redactat al seu dia per desdoblar la carretera des de la rotonda d’accés al Pont fins a l’entrada a la ciutat per El Salvador, amb rotonda d’accés al polígon. En canvi, caldria dur a terme les expropiacions.

En tot cas des de la Generalitat s’ha traslladat a l’Ajuntament la conveniència de posar en marxa els dos projectes de manera paralel·la i no plantejar una succesió d’iniciatives.