“Ara mateix cal donar prioritat a la salut”

Quan es va decretar l’Estat d’Alarma la ciclista ontinyentina Sofia Rodríguez es trobava a la presentació oficial del seu equip Sopela Women’s Team, al País Basc. L’equip presentava el seu projecte per a la temporada que, de moment i causa de la Covid-19, ha quedat suspés així com la competició. De fet, recorda Sofia, “el mateix cap de setmana de la presentació teníem una competició, però les carreres es van suspendre immediatament. Sort que vam poder fer la presentació, ja que no es tractava d’un esdeveniment multitudinari”,
Pocs dies abans la Setmana Ciclista Valenciana havia finalitzat “i vam tindre la gran sort de poder gaudir-la com es mereixia i obtenir bons resultats”, destaca. Sofia va quedar 5a en la primera etapa, 4a de la general de jóvens i 40a de la general.
La situació que es viu actualment arreu del món, ha deixat els calendaris esportius en pausa, per la qual cosa amb la incertesa del moment, “no es poden establir uns objectius fixos, ja que és un cas complicat pel qual mai abans havíem passat. Si poguérem reprendre la temporada al juny, seria magnífic, ja que estic segura que tots tenim moltes ganes de tornar, però ara mateix cal donar prioritat a la salut de tots els ciutadans i treballar per a tornar a la normalitat. No obstant això quan disposem de més informació sobre calendaris de competicions tornarem a establir els meus objectius”.
Confinada a casa, Sofia no ha deixat d’entrenar i segueix rutines diàries. “Sol fer dues sessions al dia, una de bici i una altra aprofite per a fer gimnàstica. Es tracta de continuar entrenant per a intentar perdre la forma el menys possible”. La preparació la combina amb els seus estudis universitaris. Amb un panorama d’incertesa la jove ciclista amb una carrera prometedora, mira la part positiva, “tinc una mica més de temps que abans per a posar-me al dia en els estudis, estar amb la meua família, veure sèries o fer receptes de cuina entre altres moltes coses”, enumera.
El contacte amb el seu equip i l’staff és de seguit per posar-se al dia. “Crec que mantenir una relació, encara que a distància, amb tots els teus amics i companys fa més suportable aquest confinament”.


DIA MUNDIAL DE L’ESPORT
Aquest dilluns, 6 d’abril se celebrava el Dia Mundial de l’Esport i Sofia participava en la iniciativa que ha portat a cap The Union Cicliste Internacionale (UCI) en el que corredores de diversos equips i llocs del món mostraven un full en blanc que simbolitza la pau. “Sens dubte l’esport és un element important per a crear un entorn on prevalga la tolerància, la solidaritat, la cooperació, la inclusió i la salut, ja que amb la seua pràctica es potencien valors com: el treball en equip, respecte a l’adversari, compliment de regles, justícia i convivència”, afirma.