Arranca el calendari d’escolarització el 9 de maig

El pròxim mes de maig comença a la ciutat el calendari d’escolarització 2019/2020 municipal. Els futurs escolars i els que ja estan dins del sistema educatiu tenen en maig una cita amb el procés d’admissió de l’alumnat.

El primer dels tràmits a començar serà el d’Infantil i Primària. Del 9 al 17 de maig, els pares i tutors hauran de presentar les sol·licituds en “el centre en el que se sol·licita plaça en primera opció. No es podrà presentar més d’una sol·licitud”, detallen des del departament d’Educació municipal. Els terminis següents del procés d’Infantil i Primària són el 30 de maig (publicació en els centres de les llistes provisionals); del 30 de maig al 3 de juny (reclamacions davant la direcció o titularitat del centre); el 12 de juny (publicació en els centres de les llistes definitives) i del 13 de juny al 30 de juliol (termini de formalització de la matrícula).

El següent procés d’admissió d’alumnat del calendari d’escolarització és el de Secundària i Batxillerat. Així, la presentació de sol·licituds en el centre en el que se sol·licita plaça en primera opció serà del 21 al 30 de maig. No es podrà presentar més d’una sol·licitud, igual que en el cas d’Infantil i Primària.
Els següents terminis per a ESO i Batxiller són l’11 de juliol (publicació en els centres de les llistes provisionals); de l’11 al 15 de juliol (reclamacions davant la direcció o titularitat del centre); 18 de juliol (publicació en els centres de les llistes definitives) i del 19 al 26 de juliol (termini de formalització de la matrícula).

Des del departament d’Educació, respecte al criteri de domicili, han informat que “per al barem d’aquest criteri les dues voreres dels carrers de la línia divisòria de separació de les dues zones puntuaran com a àrea de influecia de la zona 1”. Així mateix, informen que “el disseminat i els polígons industrials, a efecte de la baremació, puntuaran com a àrea d’influència seguint la línia que hi ha en el pla”.
Aquelles famílies que residisquen en el disseminat, per a poder acreditar la zona en la qual es troba el seu habitatge hauran de “aportar un pla d’ubicació de la seua casa, per a concretar si pertanyen a la zona 1 o 2”. Aquest pla pot sol·licitar-se “a l’Ajuntament, en el departament d’Informació de Cadastre, indicant el número de polígon i el de parcel·la”.

Un altre dels aspectes a tindre en compte és que els alumnes d’infantil de les aules de 2 anys matriculats en els centres públics “no requeriran procés d’admissió en l’accés al nivell d’Educació Infantil de 3 anys per a l’alumnat matriculat durant el curs 2018/2019 en Infantil 2 anys en els centres públics”.
Tota la informació respecte al calendari d’escolarització així com, relativa a la documentació que ha d’aportar-se per al procés pot consultar-se en les pàgines web www.ontinyent.es i www.ceice.gva.es, en els centres educatius, en el departament d’Educació de l’Ajuntament (962918226).