Arranca la matrícula per a l’EOI, per primera vegada, telemàticament

Les noves tecnologies han arribat a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) d’Ontinyent, pel que fa al procés de matriculació. A partir d’ara les matrícules se solicitaran telemàticament, segons han explicat des de la secció d’Ontinyent.

Aquests tràmits telemàtics hauran de fer-los tant l’alumnat nou com l’alumnat oficial matriculat en el curs 2018-2019, tal com han informat les mateixes fonts. En aquesta sol·licitud també s’escolliran les preferències horàries i d’escola, ordenades per prioritat.

L’assistent telemàtic estarà disponible amb un link directe en la web de l’EOI de Xàtiva, des de hui, 12 de juny i fins al dia 27 de juny per a l’alumnat nou i per a l’alumnat apte en la convocatòria maig/juny. Quant a les persones que desitgen realitzar una prova de nivell, també ho hauran de sol·licitar telemàticament i la realitzaran en el mes de setembre.

Aquests canvis permetran conèixer més prompte, concretament en el mes de juliol, si s’ha admés la sol·licitud de matrícula, mentre que fins ara calia esperar a setembre per saber-ho. De fet, les vacants s’adjudicaran el 15 de juliol i s’informarà per mail a les persones que hagen obtingut plaça. Una vegada adjudicada la plaça, l’alumnat admés haurà de lliurar la documentació en la secretaria de Xàtiva o en l’IES Pou Clar d’Ontinyent, en els dies i horaris que s’indiquen en la pàgina web.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, animava a la ciutadania a matricular-se perquè “aprendre idiomes és fonamental per tindre més oportunitats laborals, però també en un món interconnectat com en el que vivim per conèixer la cultura i la forma de vida d’un país es necessari conèixer la seua llengua” i incidia en què en la nova legislatura “anem a seguir lluitant per aconseguir una Escola Oficial d’Idiomes pròpia que ens permeta seguir impulsant l’ensenyament d’idiomes”, i en aquest sentit recordava que aquesta demanda compta amb el suport de l’equip directiu de l’EOI de Xàtiva i el professorat de l’aulari d’Ontinyent de l’EOI.

A l’oferta d’idiomes que ja disposava l’Escola Oficial a Ontinyent s’ha sumat per al pròxim curs el valencià. Segons expliquen des de la Secció d’Ontinyent, “es tracta de la gran novetat d’enguany i es podrà matricular alumnat a partir dels 16 anys”. Aquest idioma començarà amb una oferta de dos grups, un Primer de C1 i l’altre de Segon de C2. Altra de les novetats es produeix en l’anglés, ja que s’oferta un grup de Segon de C1, perquè s’ha desglossat aquest nivell en dos cursos, tal com apunten des de l’EOI.