El nou govern comptarà amb 6 grans àrees de coordinació

L’alcalde en funcions d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha donat a conéixer quina serà l’estructura política del nou govern de la ciutat que es constituirà aquest dissabte, 15 de juny.

En una roda de premsa, Rodríguez explicava que el nou govern “treballarà per a respondre a la confiança dipositada per Ontinyent” i estarà dividit en 6 grans àrees de coordinació de les delegacions, donant-se major pes específic a aspectes com la igualtat o la sostenibilitat.

Entre les novetats es troba la creació d’una nova àrea: Igualtat i Govern Obert, que coordinarà Natalia Enguix i qui gestionarà directamente la gestió de Personal, Hisenda, Organització i Modernització. Dins d’aquesta àrea Pepe Gandia serà regidor de Policia Local, Protecció Civil i Bombers; i Virtudes González assumirà les delegacions de Participació Ciutadana i Transparència.

Altra àrea serà la de Territori i Serveis Municipals, coordinada per Joan Sanchis, qui assumirà la gestió directa d’Urbanisme i Patrimoni. Dins d’aquesta, Inma Ibañez serà la regidoria de Transport Públic i Educació Vial i Manuel Cuesta repertirà com a regidor de Serveis Municipals.

La tercera àrea serà la de Política Econòmica, Sostenibilitat i Projectes Europeus, coordinada per Sayo Gandia, qui a més assumirà la gestió directa de l’àrea de Sostenibilitat i Turisme. Dins d’aquesta, Pablo Úbeda serà regidor delegat de Promoció Econòmica, Innovació i Relacions amb la Unió Europea.

En la quarta àrea, Cultura, s’estrena Àlex Borrell com a coordinador mantenint la gestió directa de les activitats culturals. En aquesta àrea, Ferran Gandia gestionarà Biblioteca, Museus i Casa de Cultura i Àngels Muñoz serà la regidora de Fira, Festes i Tradicions.

La cinquena gran àrea serà la de Política per a les Persones, coordinada per una de les cares noves, Paula Soler, qui gestionarà de manera directa els Serveis Socials. En aquesta àrea, Katty Ushiña gestionarà Infància, Adolescència i Cooperació i José Rafael Sanchis serà regidor de Majors Actius i Promoció de l’Autonomia.

Finalment es comptarà amb una sisena àrea dedicada a Educació, Esports i Joventut que coordinarà Óscar Borrell, qui assumirà la gestió directa d’Educació i Esports, mentre que Joventut serà gestionada per altre dels nous regidors, Jordi Vallés.

Quant a les regidories oferides per l’alcalde a la resta de partits, cal recordar que el PP ha acceptat Cementeri i Enllumenta, i la proposta de delegacions a Compromís està pendent d’una segona reunió.