ATEVAL acollirà el 48é Simposi AEQCT que presentarà avanços en sostenibilitat i investigació per al sector

ATEVAL, l’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, acollirà en la seua seu d’Ontinyent el 48é Simposi de l’Associació Espanyola de Químics i Coloristes Tèxtils AEQCT. La trobada se celebrarà el pròxim 16 de març, sota el lema, Tèxtil: Un món real i reunirà representants de la indústria química, de maquinària, tèxtil, centres tecnològics i d’investigació, universitat i estudiants. Un espai de diàleg entre els agents implicats i en el qual s’exposaran diferents avanços en matèria de sostenibilitat i investigació d’interés per al sector.
En la present edició, el Simposi AEQCT pretén posar sobre la taula nous model de producció que avancen cap a l’economia circular i la protecció del medi ambient. Per a això, s’exposaran 3 casos concrets d’empreses de la zona que han materialitzat aquests avanços en matèria mediambiental gràcies a les tecnologies existents en l’actualitat, no sols per a obtenir resultats rendibles per a l’empresa sinó també perquè es reflectisquen en el planeta i en la societat. Concretament, sota el títol de Sostenibilitat: Un efecte real es comptarà amb la participació de les empreses Athenea Tèxtil, Auxiccolor, SA i Draps Ferrer.
El programa de la jornada es completarà amb un apartat d’Investigació tèxtil: una solució real, que consistirà en una sèrie de presentacions breus i exposicions de pòsters de projectes, investigacions i innovacions tèxtils que s’estan duent a terme en els centres tecnològics o d’investigació, universitats o en la mateixa indústria, i que poden ser d’interés. Amb aquesta proposta, es pretén al mateix temps reforçar els ponts entre els diferents actors del sector tèxtil.
Per a acabar, es procedirà al lliurament del 34é Premi de l’AEQCT al Millor Estudi Tèxtil o Químic Tèxtil d’Aplicació a la Indústria. Els candidats triats pel jurat com a finalistes, tindran el seu espai per a defensar el seu treball abans del lliurament del premi per part del president de l’AEQCT, Carlos Aguilar i l’empresa patrocinadora del premi, EAS, Escarré automatització i Serveis, SL.
Dins del marc del 48é Simposi, el dia anterior s’ha organitzat una visita de la delegació de l’AEQCT a dues importants empreses del sector en Banyeres i a la Fundació del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, a Ontinyent, acompanyats per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez.
Des de l’AEQCT, assenyalen que es tracta d'”un gran esdeveniment per als professionals dels sectors implicats i una nova ocasió per a gaudir del cercle de contactes que promou l’AEQCT en un format B2B, que permetrà trobar solucions a mesura dels seus requisits i generar empatia entre els assistents”.
Per part seua, Pepe Serna, president del Consell intertèxtil i d’ATEVAL, destaca que “Ontinyent i la comarca són una zona estratègica per al sector tèxtil i sectors associats, amb una gran vinculació amb centres d’investigació i la universitat, per la qual cosa estem segurs que aquest Simposi tindrà un gran acolliment”.
Per a aquelles empreses del sector que vulguen participar, poden inscriure’s en la web: https://www.aeqct.org/simposiums/