Augmenten a 8 els dies d’ús de l’Echegaray i la Sala Gomis

Les associacions culturals d’Ontinyent podran fer ús gratuïtament del Teatre Echegaray fins a huit ocasions cada any. Així ho aprovava per unanimitat, aquest dijous, el ple de l’Ajuntament. La modificació del reglament de l’ús del teatre ve després de les demandes de les mateixes entitats culturals. Unes peticions que es remunten a abans de la pandèmia i que van arribar al seu punt més tens després d’aquesta, quan la banda de la la Unió Artística Musical d’Ontinyent va alçar la veu i va fer públic el seu descontentament amb la normativa anterior durant la celebració del concert de Mig Any.

Ara, amb el canvi del reglament, els dies d’ús gratuït passen de sis a huit. A més, no s’inclouran dins d’aquests dies gratuïts les jornades de muntatge. Un fet que si que ocorria amb la normativa vigent fins al moment.En el cas que les associacions vulguen ocupar el teatre més dies, el regidor de Cultura, Álex Borrell, explicava que “se satisfarà el cost d’utilització segons l’informe emés pel departament de Despesa”. De la mateixa manera, també s’ha modificat el reglament d’ús de la Sala Gomis, amb les mateixes condicions que el Teatre Echegaray, i les sessions sol·licitades en un espai s’acumularan a les de l’altre.

Tots els partits polítics van votar a favor de la modificació del reglament, amb la matisació de Compromís per Ontinyent, que va sol·licitar remarcar que les proves de so/il·luminació comptaren com a dies de muntatge i no d’ús.