Auxili aspira a un premi Tresdeu abans d’agafar-se un descans

Diu que la distància és passatgera, que l’espera no els fa res’, canten Auxili a ‘El front’. I ara no sols ho canten, sinó que a més ho posaran en pràctica. El grup ontinyentí ha donat per finalitzada la seua xicoteta gira per diferents sales de la geografia nacional (Madrid, Barcelona, Vitoria, Múrcia, Palma, València) i ara, toca descansar.

“Estarem un temps sense veure’ns, ens aturarem una estona per a després, ajuntar-se i pegar-li dur a noves cançons, noves idees, nous sons. Necessitem distanciar-nos una mica”, explica Esteve, un dels dos vocalistes d’Auxili. “El nostre objectiu seguirà sent gaudir i fer música però no ens hem marcat una data per a tindre un disc nou. Hem estat sis anys treballant de valent, moltes hores a la carretera. En eixos anys hem presentat tres discs i hem fet tres gires de dos anys cadascuna. Toca desconnectar i estar amb els nostres”.

Des d’Auxili les últimes setmanes viscudes han sigut molt especials. “Hem aconseguit penjar el cartell de ‘sense entrades’ en concerts com el de la sala Apolo de Barcelona, Madrid o València, i estem molt satisfets”. La gran assistència de públic als últims concerts els ha fet adonar-se que “el disc ‘Tresors’ ha funcionat molt bé” i la seua gira, ‘Retrobar-se al front’, també. Tant que opten a guanyar el premi Tresdeu a Millor Espectacle de l’Any. “Ens ha fet molta il·lusió estar nominats un any més a aquests guardons. Sabrem si resultem guanyadors el pròxim dijous, 5 de desembre, en una gala en la qual estarem Marc i jo (Esteve) participant en una espècie de karaoke i també lliurarem el guardó als guanyadors del premi a Millor Disc de Mestissatge, que nosaltres vam rebre en 2018”, conta Esteve.

Auxili s’atura. 2020 serà un any de descans públic per a aquest grup d’Ontinyent que ha aconseguit consolidar-se com un referent entre un públic molt divers, però que busca en la música reivindicació, qualitat i passar-ho bé. Després del descans, aplegarà el moment de ‘retrobar-se al front’ i, una vegada més, jugar a alçar el vol.