Els Gegantons estrenen el seu propi ball la vespra de la festa

Les últimes incorporacions dels Gegants i Cabets, els Gegantons, estrenen aquest cap de setmana el seu propi ball. Aquestes figures, que es van donar a conéixer a l’últim aplec celebrat a Ontinyent, presentaran en la vespra de la festa patronal, el 7 de desembre, el seu ball que compta amb música composta per Joan García Aparici i la dansa dissenyada per Concep Tortosa Ballester.

PORTES OBERTES

Des de divendres i fins al diumenge, l’Associació de Gegants i Cabets té una agenda molt carregada d’actuacions. Tot començarà divendres, a les 11 hores, amb una jornada de portes obertes al Palau de la Vila, fins a les 13.30 hores. Durant aquesta, es podrà gaudir dels assajos previs de cadascun dels balls, així com es podrà veure ben de prop les figures “i així guardar un record inesborrable amb els més menuts de la casa”, manifesten des de l’associació.

LA VESPRA

Pel que fa al dissabte, dia de la vespra, l’eixida tindrà lloc a les 18 hores, des de la plaça de la Vila, on es realitzaran els balls dels Cabets, Gegants i Tartuga, que també ballaran a la plaça de Sant Pere de Verona. A les 18.30 h, a la plaça Major es farà la presentació del ball dels Gegantons i a partir d’eixe moment formaran part del seguici i continuaran la desfilada per la resta de punts de ball que seran placeta Latonda, Sant Carles, Xixonenca, Residència Sant Francesc, final del Carrer Major, i ja de tornada, la Xixonenca, Sant Carles, plaça Major i plaça de la Vila.

LA FESTA

El diumenge, dia de la Puríssima Concepció, serà el torn de la processó en honor a la patrona d’Ontinyent, en la qual participaran, juntament amb la resta de balls, les següents figures en aquest ordre: Cabets, Gegants, Arquets, Veta, Cavallets, Pastorets, Moma, Tartuga i Àguila, qui tancarà la part cívica de la processó. Aquesta desfilada començarà a les 17.30 hores amb els següents punts de ball: plaça de la Vila, plaça de Sant Pere de Verona, plaça de Baix, plaça Major, ermiteta de la Concepció (Sant Antoni), placeta del C/ Morereta amb el C/ Puríssima, plaça de Sant Domingo, encreuament Dos de Maig amb Alcalde Paco Montés, encreuament Dos de Maig amb José Simó Marín, Residència de Sant Francesc, Sant Carles i plaça Major.