Més de 140 l/m2 en 72 hores i a l’espera de més pluja

L’episodi de gota freda que està afectant Ontinyent i a tota la Comunitat Valenciana des de dilluns, ja ha deixat a la ciutat més de 140 litres per metre quadrat. Així ho arreplega l’Associació Valenciana de Meteorologia, AVAMET, des d’on detallen que durant la jornada de hui, dimecres, a Ontinyent s’han registrat més de 60 litres.

L’associació preveu que els models “indiquen que en les pròximes hores hi haurà més pluja de caràcter persistent i aquesta nit podria ploure amb major intensitat”. Pel que respecta a la crescuda experimentada al cabal del riu Clariano, des d’AVAMET alerten que “cal estar pendents de la seua evolució”.

El responsable de la secció de meteorologia de la pàgina web d’aquest mitjà, Jordi Payà, analitza la situació que està vivint-se a la Comunitat i manifesta que “s’ha reactivat la gota freda. En les últimes hores les precipitacions han guanyat en intensitat i han sigut més generals. Tant la borrasca en superfície com la DANA han pujat de latitud i ens afecten més de ple”.

Segons els models de Jordi Payà, que es poden consultar de forma actualitzada a la seua pàgina web, hui les pluges “podran ser intenses i generals. Caldrà estar atents a les zones on aquests episodis sempre descarreguen amb més intensitat perquè al sud de València i nord d’Alacant el terreny està saturat i tota l’aigua que caiga de seguida correrà per barrancs i rambles”.

Demà dijous “encara serà un dia gris, fred i plujós. A partir de la vesprada, les pluges, almenys les més intenses, tornaran al sud”. Divendres “començarem a veure el sol però encara es registraran les últimes ramassades en punts del litoral i prelitoral del sud de València i del nord d’Alacant”. El cap de setmana ja serà “amb dies de sol i temperatures més altes”, segons preveu Jordi Payà.

Tota la informació sobre l’evolució de la DANA que estem vivint a Ontinyent la pots trobar actualitzada a la nostra pàgina web.