‘Entre Muntanyes’ arriba a la seua recta final amb 4 rutes

Al voltant de 1.540 persones han participat ja en alguna de les rutes d’‘Entre Muntanyes’, el programa de senderisme gratuït impulsat per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i la de l’Alcoià-Comptat. Aquesta iniciativa, que ha ofert un total de 26 rutes verdes, entra en la seua recta final amb quatre rutes, els pròxims caps de setmana, en Llutxent, Quatretonda, l’Olleria i Aielo de Malferit.

Així aquest dissabte, dia 7, ‘Entre Muntanyes’ arribarà a la localitat de Llutxent. A les 9.00 hores, des del camp de futbol La Plana, els participants iniciaran la ruta de la pedra en sec. Un recorregut de 7 quilòmetres i 3 hores aproximadament, amb un nivell de dificultat mitjà. Diumenge, dia 8, serà el torn de Quatretonda. L’eixida serà a les 9.00 al poliesportiu. Des d’allí, els excursionistes començaran la ruta de la primera conducció de l’aigua. Un total de 6 quilòmetres i una durada de 4 hores. El nivell d’aquesta ruta també és mitjà.

El següent cap de setmana serà l’últim d’‘Entre Muntanyes’. El dissabte, dia 14, tots aquells interessats podran gaudir de la pujada a la creueta i barranc de l’Alegra en l’Olleria. L’eixida serà a les 9.00 hores des del parc Beat Pare Ferreres. Aquesta ruta, de dificultat mitjana, tindrà un recorregut de 8 quilòmetres i 5 hores. Finalment, diumenge, dia 15, Aielo de Malferit conclourà l’edició d’aquest any d’‘Entre Muntanyes’. Les persones participants descobriran el paratge natural d’aquest municipi a través de la ruta SL CV-11 Senda de l’Ombria. Aquesta ruta verda eixirà a les 9.00 des de la porta de l’ajuntament i tindrà un recorregut de 7 quilòmetres, 3 hores de duració i un nivell mitjà.

Des del departament de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida estan molt satisfets amb la bona acollida que ha tingut, un any més, aquesta iniciativa. “És una manera diferent i sostenible de descobrir i conéixer tots els encants que tenen les nostres serres. Hem comprovat que tinguem molts participants procedents de la província d’Alacant, però sobretot de la ciutat de València, i altres poblacions com Paterna, Sueca, Sumacàrcer o Carlet, entre altres”.

Encara que totes les rutes són gratuïtes és necessari inscriure’s. Qualsevol persona interessada  ho podrà fer a través de la web www.valldalbaida.com.