Avanç en els tràmits per a l’execució dels projectes de la Vila i la Cantereria

Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent, s’ha reunit amb el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, i la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, per tal d’agilitzar les autoritzacions necessàries per a executar els projectes de la Vila i la Cantereria d’Ontinyent, on s’invertiran més de 4,6 milions d’euros de fons autonòmics.

En tots dos casos havien sorgit problemes tècnics, derivats de les modificacions necessàries del Pla General d’Ordenació Urbana d’Ontinyent, les quals requereixen autoritzacions de la Direcció General de Patrimoni. A l’encontre s’han acostat postures per tal d’obtenir els pertinents informes favorables que permeten fer les referides modificacions, que donen llum verda a l’execució dels dos projectes. L’alcalde d’Ontinyent destaca que es tracta de dos projectes que “permetran protegir i donar nova vida al barri de la Vila, així com adaptar la Cantereria al context del canvi climàtic, evitant riscos per a les persones”.

Cal recordar que el projecte de regeneració i revitalització de La Vila compta amb una inversió prevista de 3 milions d’euros per part de la Generalitat, destinats a crear 12 habitatges, posar en valor l’antiga muralla medieval i millorar l’accessibilitat al barri de la Vila, mentre que el projecte de transformació de la zona d’habitatges del carrer Cantereria implicarà una inversió de 3,2 milions d’euros, dels quals 1,6 seran aportats també per la Generalitat Valenciana. De la quantitat restant una part provindrà dels fons europeus del programa EDUSI.