Babidú conquesta amb la seua moda xicoteta els 5 continents

A la sala mostrari un mapa del món exhibeix els mercats conquistats. 47 països. En tots els continents. Amb estendards ben clavats en països com el Japó, Austràlia, “també a Àfrica, un continent aparentment molt complex, però amb un gran potencial per descobrir”, apunta Antonio Giménez.

Conquistar el món des de la tendresa, amb encaix de suavitat, les claus, sens dubte, necessàries per a indumentar als més xicotets de la família. Conquistar el món amb moda xicoteta, amb detalls d’acabats precisos i, sobretot, amb la qualitat d’una matèria primera modelada per ells mateixos. Aquests poden ser alguns dels factors que permeten explicar l’èxit internacional que ha aconseguit Babidú, la marca ontinyentina de Punt Nou S.L. que des del carrer Jacquard ha estés els seus productes fins a completar aquest extens mapa mundi puntejat en mercats tan exigents com el nipó o el nord-americà, on ara centra part dels seus esforços.

Amb una sòlida implantació nacional en prop de 1.500 punts de venda, en botigues multimarca, i amb una, cada vegada més, important dinamització de les vendes online, Babidú ha aconseguit un equilibri d’exportacions que ja representa el 60% de la seua facturació, enfront del 40% del mercat nacional.

INVERSIÓ
Fidels a una consigna heretada familiarment, tal com explica el gerent Antonio Giménez, “els canvis cal fer-los quan no fan falta”, l’empresa manté una aposta decidida per la inversió i la renovació tecnològica. Acaben d’incorporar, recentment, dues màquines de teixir electròniques de doble frontura d’última tecnologia. Ho han fet en plena pandèmia, per a avançar-se als reptes immediats, “cosa que ens permet arriscar i desenvolupar sempre productes nous”. La innovació és el que els espenta cap avant, provant nous fils, mesclant, assajant colors més atrevits… cosa que sorgeix, moltes vegades, de la ment creativa de la seua dona, Eva Rodríguez, dissenyadora sevillana apassionada pels detalls, la delicadesa, l’elegància…

Amb un catàleg mostrari que integra 600 peces i creix i es renova i continua innovant i s’enforteix amb la roba exterior en un segment que va des dels nounats fins als tres anys (encara que arriben als huit en alguns productes), Babidú continua confiant, tal com reconeix Giménez, en la fabricació pròpia com a base d’una filosofia assumida des del seu naixement en 1992, en el gènere de punt pensat i recreat com una sort d’artesania perquè, al final, el públic destinatari és el més delicat, el que ha de lluir una moda xicoteta que té el mateix dret a la qualitat màxima.