Una nova mort eleva el registre de víctimes a 35 en quasi un any

A punt de complir-se el primer any des que s’implantara l’estat d’alarma en Espanya per la pandèmia causada per la COVID-19, i a punt d’arribar a l’última setmana del mes de març en què es va registrar la primera mort oficial a Ontinyent per la malaltia (un veí de 93 anys), el registre de víctimes continua creixent i arriba a una trista estadística de 35 persones que han perdut la vida amb relació al virus.

En aquest cas, segons ha trascendit, l’última mort es registrava aquest diumenge. Es tracta d’un home de 72 anys que faltava en el seu propi domicili. A diferència de la majoria dels òbits, que s’han produït a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, en aquest cas la defunció es registrava en la casa de la víctima. De seguida s’aplicava el protocol COVID que no permet la celebració de vetlatori del finat i que obliga al seu trasllat directe al cementeri amb restricció de persones assistents.

Aquest protocol estricte que agreuja el dolor dels familiars l’han patit fins a 35 persones al llarg de l’últim any. La notícia s’ha conegut en una setmana en què el nivell de contagis ha baixat al nivell baix i només s’han registrat 8 nous casos des de l’última actualització. Al panell de la Conselleria, encara, el nombre de víctimes no es troba actualitzat i continua marcant 33 persones.