Baixa l’atur en 144 persones a Ontinyent

La ciutat d’Ontinyent ha baixat l’atur en 144 persones en l’últim mes, un descens impulsat principalment pel sector industrial (78 persones) que permet una reducció de 3.284 persones en agost a 3.140 en setembre. Tenint en compte la situació de pandèmia, la paralització de l’activitat en molts sectors i les restriccions en la tornada al treball d’altres, és una notícia especialment positiva per al municipi.

En concret, segons les dades fetes públiques pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació ‘Labora’ l’atur al sector industrial (que va arribar a les 835 persones en abril) s’ha situat en 736 persones, la xifra més baixa registrada des del passat febrer, l’anterior al confinament i l’esclat de la pandèmia a Espanya.

3.000 ATURATS
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que aquestes dades “s’han d’interpretar amb prudència, no és moment de llançar traques quan encara queden 3.000 persones aturades a la ciutat, però el pes específic que està tenint la indústria com a mur de contenció en les dades generals, i l’evolució específica en aquest sector en particular, demostren que l’esforç que vam fer des de l’Ajuntament per impulsar el Clúster Tèxtil juntament amb ATEVAL ja estiga amortitzat”, manifestava.

COMARQUES
El descens global de l’atur a Ontinyent, amb 144 persones, és el més elevat de les comarques veïnes superant a Alcoi (127), Xàtiva (123), Gandia (48), Enguera (22) o Cocentaina (17).