Benigànim aconsegueix injectar en l’economia local 325.900 € gràcies a una campanya comercial

La campanya ‘Xecs Benigànim. Gaudir més et costarà menys’, amb una durada de dos mesos, ha suposat una injecció a l’economia local de Benigànim de 325.900 € a través del foment del comerç i serveis de proximitat. Amb un total de 62 comerços participants, la campanya ha estat tot un èxit per a la ciutadania del municipi i els i les comerciants.

Des de la regidoria de Comerç i la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Benigànim, s’ha treballat en diverses campanyes comercials amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la crisi provocada per la covid-19. En aquesta línia, un dels principals propòsits del consistori era revitalitzar l’Associació de Comerç i Empreses de Benigànim (ACEBE), inactiva des de l’any 2006.

Després d’alguns mesos de treball, es constitueix una nova junta de l’ACEBE i es posa en marxa un conveni de col·laboració per a dur endavant la campanya dels xecs. A finals d’octubre se signa aquest conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’ACEBE.

La campanya començava al mes de novembre amb una subvenció per part de l’Ajuntament de 192.000 € que ACEBE ha gestionat. D’aquesta subvenció, 175.00 € es van destinar al finançament dels xecs i 17.000 € a despeses de gestió i difusió de la campanya. Els 175.000 € es transformaven en 350.000 €, ja que cada ciutadà i ciutadana aportava la meitat de la quantia del xec.

Durant els dos mesos que ha durat la campanya, s’han consumit un total de 12.735 xecs per valor de 325.900 €. Una quantia considerable que ha quedat a l’economia local de Benigànim i ha servit per a revitalitzar-la i evitar tancaments de negocis locals.