La vintena edició del Premi Literari per la Igualtat d’Agullent augmenta la dotació econòmica

La regidoria d’Igualtat d’Agullent ha convocat la XX edició del Premi Literari per la Igualtat, que enguany renova les seues bases i recupera el requisit de residir en alguna localitat de la Comunitat per tal de continuar dinamitzant i activant la participació local i comarcal. El termini per a presentar les obres està obert fins a l’11 de març, i com a novetat per al 2022, els relats només poden estar escrits en narrativa, amb una extensió màxima de 3 pàgines.

Per al XX Premi Literari per la Igualtat d’Agullent, s’han mantingut les dues categories de juvenil (de 12 a 17 anys) i l’adulta (de divuit anys endavant). Però la sènior (més de seixanta-cinc anys) ha estat substituïda per la categoria local (a partir de dotze anys), a la qual només pot optar la gent d’Agullent. A més, les remuneracions han augmentat de dotació. Per a cada categoria s’ha establert un únic premi de 200 € en metàl·lic.

Segons ha explicat Elena Soler, regidora d’Igualtat, “el tema de l’obra és lliure, però haurà d’abordar directament o de manera transversal la igualtat de gènere, la conciliació, corresponsabilitat, la perspectiva de gènere, els estereotips de gènere i la seua superació o la visibilització històrica de la dona“.

A més, el jurat valorarà “l’ús del llenguatge inclusiu i no sexista, el tractament igualitari de totes les identitats de gènere i de les relacions afectives-sexuals, la qualitat literària, així com l’enfocament crític, la visió innovadora i la coherència textual”.

Les obres s’han de presentar a la Biblioteca Municipal ‘Ramon Haro Esplugues’ seguint les instruccions descrites a les bases del Concurs. El dia 1 d’abril se celebrarà l’acte de lliurament dels premis a l’Auditori Municipal ‘Josep M. Bru’, esdeveniment el qual comptarà amb diferents actuacions i lectura dels relats guanyadors.