‘En clave necesaria’, un podcast per a apropar la música a les noves generacions

“Vull parlar del necessari que és la música, sobretot per a una generació que no l’entén”. Amb aquestes paraules Sergio Soriano (Ontinyent, 2002) defineix el que s’ha convertit en el seu projecte personal: ‘En clave necesaria’. Un podcast que ve a parlar de música, però ho fa amb un ventall de temes diversos.

La idea va sorgir en un taller que impartia la periodista Ami Bondia en l’Escola d’Empresaris EDEM, centre on l’ontinyentí estudia Administració i Direcció d’Empreses. La xerrada que tractava sobre marca personal va motivar al jove a crear aquest programa radiofònic, que arribava a les plataformes el passat 24 de gener. En el primer capítol Sergio convidava a la mateixa Ami, coneguda per ser la cap de premsa d’Alejandro Sanz. Un intercanvi de paraules a través de 15 minuts en els quals la convidada repassa i reflexiona sobre la seua trajectòria professional, però sobretot posant el focus en què es mou darrere de la indústria musical i com funciona una gira d’aquestes característiques.

Sergio ha estat vinculat a la música des de fa més de 12 anys, forma part del cor Els Infants de Sant Josep. És per això que amb aquest projecte ha vist enfortida la idea d’apropar la música als oients però fent-ho d’una forma especial. “La idea és fer-ho des d’una visió diferent per tindre consciència del que ens aporta aquest art”, comenta. El podcast es pot escoltar a Spotify, Anchor, Google Podcast i Apple Music. La segona entrega arribarà el pròxim 24 de febrer. Aquesta vegada no hi haurà convidats, però si podrem escoltar al jove reflexionant sobre la polèmica del BenidormFest, concurs que va tenir lloc en les últimes setmanes per elegir el representant d’Espanya a Eurovisió.

Tal com ha explicat a aquest periòdic al mes de març es publicaran dos noves entregues. La primera d’aquestes serà amb Enrique Jesús Peidro, director musical de Ars Lírica, per poder profunditzar sobre la importància de la música clàssica en aquests temps.