El VII Cicle “Ontinyent Negre” comptarà amb destacats autors espanyols de novel·la negra, cinema i rutes guiades

La sèptima edició del Cicle de Cinema i Novel·la Negra ‘Ontinyent Negre’ tindrà lloc del 3 al 13 de març amb la presència de destacats autors d’aquest gènere literari. Destaquen els noms de Marta Sanz, Aro Sainz, Inés Plana, Àlex Martín Escribà, Natàlia Gisbert, Silvestre Vilaplana o Joan Carles Ventura. Un total de set novel·listes que suposarà un dels principals atractius de la programació impulsada per l’Ajuntament, el Club de Lectura i el Cine Club Utiye. A més a més, la jornada també comptarà amb la projecció de cinc pel·lícules i una ruta guiada per escenaris de crims produïts entre els segles XVI i XIX  a la ciutat.

Inauguració

Serrà el mateix divendres 3 de març a les 20 hores a càrrec de Natxo Úbeda al Centre Cultural Caixa Ontinyent. Durant l’acte es presentarà el cartell del cicle, dissenyat per l’autor Miguel Llin, a més d’una xarrada inaugural de l’escriptor Silvestre Silvana (Alcoi, 1969).

Xerrades

 • Hay que beber para recordar y comer para olvidar. 50 anys de Pepe Caravalho, de Manuel Vàsquez Montalbán. A càrrec del professor i investigador Àlex Martín Escribà. Divendres 4 de març, a les 20 hores. Centre Cultural Caixa Ontinyent.
 • Vermut Negre. La novel·la negra al País Valencià. Tertúlia amb Àlex Martín i Joan Carles Ventura. Dissabte 5 de març, a les 11.30 h. Plaça Sant Domingo (Bar Xuimar).
 • In Vino Veritas, In Aqua Sanitas. Amb l’escriptora Natàlia Gisbert que ens presentarà del seu llibre Vi i veritat (Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la Isabel-Clara Simó). Diumenge 6 de març, a les 11 h. Celler Arràez en La Font de la Figuera, amb tast de vins i dinar en el celler.
 • De què parlen els morts? Amb l’escriptora Inés Plana que ens presentarà el seu darrer llibre Lo que no cuentan los muertos. Dijous 10 de març, a les 20 h. Sala Previsora Caixa Ontinyent
 • Estan bojos els assassins? A càrrec de l’escriptor Aro Sáinz de la Maza i la saga Milo Malart. Divendres 11 de març, a les 20 h. Centre Cultural Caixa Ontinyent.
 • Feminisme, novel·la negra i compromís social. Xarrada amb Marta Sanz i lliurament del Premi Ontinyent Negre 2022     Marta Sanz Pastor (Madrid, 1967). Dissabte 12 de març, a les 20 h. Centre Cultural Caixa Ontinyent. Acte de Cloenda.

Cinema

 • La escalera de caracol. Úniques sessions dissabte 26 de febrer – horaris 20.00 – 22.00.
 • Les aparences. Divendres 25 de febrer a dijous 3 de març – horaris 18.00, 20.00 i 22.00; dissabte 26 únicament a les 18.00.
 • Solo las bestias. De divendres 4 a dijous 10 de març – horaris 18.00 – 20.15 – 22.15; dimecres 9 únicament a les 18.00 i 22.15.
 • Por los viejos tiempos. Única sessió dimecres 9 de març a les 20.00 presentada pel seu director Alex Moriana.
 • El sustituto. De dijous 11 a divendres 17 de març – horaris 18.00, 20.00 – 22.00.

Rutes guiades

Les rutes temàtiques estaran a càrrec del cronista Alfred Bernabeu. Es tracta d’una visita guiada pels llocs d’Ontinyent que van ser escenari de crims i altres delictes entre els segles XVI i XIX. L’acte tindrà lloc el dissabte 12 de març, a les 10:30 hores.