Bici-Bus, la iniciativa del Bonavista per a anar a l’escola de forma sostenible i segura

Bici-Bus Camicleta no és tan sols una iniciativa gràcies a la qual els alumnes del CEIP Bonavista van a l’escola amb bici. És una iniciativa que ha aconseguit que les xiquetes i xiquets se senten lliures i segurs en el seu trajecte al col·legi i que, a més, els carrers del barri de Sant Rafel deixen de ser un caos circulatori per a convertir-se en vies pacífiques.

La setmana passada s’encetava el projecte de l’AMPA del Bonavista Bici-Bus Camicleta, una alternativa per a anar a l’escola “mitjançant una mobilitat activa i sostenible” i que ha tingut “una molt bona acollida”, segons han explicat des de l’organització.

El Bici-Bus aprofita el carril bici que es va crear a l’avinguda Vicent Gironés Mora i per ara sols està actiu per les vesprades. A les 15.15 hores, comença el recorregut pels carrers del barri de Sant Rafel amb diferents parades concertades pel Whatsapp. Per ara hi ha 5 parades.

Les xiquetes i xiquets participants deuen anar equipats amb casc i armilles reflectants i són arreplegats i acompanyats per mares i pares camí de l’escola. Els més menuts també poden anar amb una cadireta o remolc amb un adult. Una vegada en el centre, les bicis són estacionades en dos punts habilitats i a l’acabament de la jornada escolar, a les 17 h, el Bici-Bus Camicleta torna a pedalar cap als llocs de recollida.

Per fomentar la iniciativa, des de l’organització s’han creat uns passaports que es lliuren als alumnes i que seran segellats fins a completar les 25 caselles. Abans de les vacances d’estiu, els alumnes rebran una recompensa i un reconeixement públic.