Bocairent completarà la rehabilitació del Barri Medieval amb la reurbanització de la baixada del Tint

En el Ple de dijous passat, 27 de gener, es va aprovar per unanimitat el conveni entre el consistori i la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a la reurbanització del carrer Baixada del Tint. L’actuació està valorada en 300.000 euros, que aportarà íntegrament la Generalitat. Per la seua part, l’Ajuntament de Bocairent assumirà la redacció del projecte, així com la licitació i la contractació de les obres.

Aquesta acció forma part de la rehabilitació integral del Barri Medieval que l’administració autonòmica va començar a final dels anys noranta. En concret, correspon a la fase 2B-2, l’última de les previstes en aquell pla d’actuacions que tenia per finalitat millorar tot l’espai públic del nucli històric de Bocairent, declarat Bé d’Interés Cultural. “És, per tant, una notícia magnífica”, valora l’alcalde.

En aquest sentit, Xavi Molina explica que “després de vora vint-i-cinc anys, la Generalitat, complirà el seu compromís de rehabilitació integral del Barri Medieval de Bocairent”. El primer edil destaca també la sensibilitat de l’actual Consell per a desbloquejar la qüestió i reactivar aquestes inversions després de tant de temps: “No ha estat fàcil aconseguir-ho, però hem treballat intensament de la mà de l’associació veïnal i, a més, hem trobat molta sensibilitat en la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, que sabia que tenia un deute pendent amb el nostre municipi”.

Les obres de reurbanització de la baixada del Tint se sumaran a les de la fase 2B-1, que estan en execució actualment. En aquest cas, l’actuació està suposant la reforma del carrer Mossén Hilari i l’habilitació d’una zona verda al voltant de la torre dels Portuguesos. “Amb l’actuació que tenim ara en marxa i la que acabem de conveniar, aconseguirem completar la reurbanització dels carrers que perimetren el Barri Medieval i, per tant, millorarem la qualitat de vida del veïnat del nucli històric”, conclou l’alcalde.