Bocairent ja llueix el nou castell de festes

Bocairent ha inaugurat aquest dissabte el nou castell de les festes patronals. La renovació del castell ha coincidit amb el centenari de l’anterior, construït l’any 1922. El deteriorament important d’aquest va portar l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai a impulsar el projecte, que ha tingut un cost total de 76.835 euros i que s’ha finançat amb l’aportació econòmica tant de la mateixa associació com de cada membre de les nou filaes i de l’Ajuntament.

El nou castell manté fidelment l’estructura de l’anterior, ja que el disseny formava part de l’imaginari col·lectiu de Bocairent, però s’ha refet integralment l’estructura i el recobriment de fusta. A més, s’han introduït mesures de seguretat respecte de les escales, les baranes i el sistema de muntatge. El projecte ha estat supervisat per una comissió específica coordinada per Ximo Ferre Tormo, els treballs de la qual es van iniciar fa dos anys.

“Era el moment oportú per a dur a terme un projecte que s’havia previst des de feia uns quants anys per necessitats estètiques i de seguretat: aprofitant que en 2021 no es van poder celebrar les festes, s’han pogut dedicar els recursos econòmics necessaris per a dur a terme el canvi, amb una aportació extra de cada fester”. “Ara ja llueix a la plaça i crec que tindrà molt bona acollida per part del veïnat i també dels visitants”, ha explicat Ximo Carbonell, president de l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai.