Conselleria invertirà 22,2 M en 2022 per a equipar l’Hospital

L’any 2022 ha de ser el del nou Hospital d’Ontinyent. Si bé no serà el de l’obertura, la data de la qual s’ha retardat a 2023 per a escometre una reforma sobre el projecte i adaptar-lo a un centre sanitari antipandèmia, sí que serà l’any en què es realitze el gros de les inversions previstes per a aquesta infraestructura.

Segons el programa econòmic al qual ha tingut accés aquest periòdic, en 2022 Conselleria invertirà 22,2 milions d’euros en l’adquisició de materials i equipaments per a posar en marxa el nou Hospital. Si des de 2019 la inversió s’ha focalitzat en les obres de construcció, el muntant final de la qual ascendirà a 1,3 milions d’euros, ara és el torn per al contingut de l’edifici. En el full de ruta que se segueix, una vegada a punt de finalitzar les obres, es duran a terme enguany les licitacions pertinents que tindran com a objectiu l’adquisició de mobiliari, tecnologia i serveis del nou Hospital d’Ontinyent.

Quiròfans

La principal partida, segons aquest programa econòmic, es fixa en la instal·lació dels quiròfans. Per a aquesta comesa es reserva una inversió d’1,6 milions d’euros. No obstant això, en el mateix programa s’aprecia una ampliació d’aquesta partida (fora del plec de condicions inicial) que afegeix un altre milió d’euros per a completar la instal·lació. En total s’invertiran 2,6 milions d’euros en aquest apartat. La finalitat és equipar el nou centre sanitari de la Vall d’Albaida amb les majors prestacions tecnològiques i de Serveis per a les diferents cirurgies.

Altres partides

Seguint la pauta que marcarà les licitacions, per a la logística d’emmagatzematge i farmàcia, en general, s’estableixen més d‘1,4 milions d’euros. El monitoratge dels equips també tindrà un suport econòmic important, amb 1,2 milions d’euros. El mateix succeirà amb l’adquisició d’equips específics especialistes per a les consultes externes de l’Hospital, que tindran 1,1 milions d’euros. La digitalització d’equips escàner, amb una mica més d’1 milió tanca aquesta escaleta de partides més destacades.

En el recorregut pel programa que dirigeix el futur subministrament de l’Hospital hi ha una partida que destaca, no per la seua importància sinó per la ratificació del servei que es recuperarà per a la ciutat. Es tracta d’un mamògraf, dotat amb 210.000 euros. Cal recordar que aquest servei està ubicat en l’actual Hospital tant per a proves diagnòstiques com per a triatge, encara que provisionalment està desenvolupant-se a Xàtiva per la situació COVID.