Bocairent, l’olleria, Ontinyent i COEVAL presenten el II Fòrum Empresa Activa amb l’eficiència a les empreses com a eix central

Els Ajuntaments d’Ontinyent, l’Olleria i Bocairent, la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL), amb la direcció i coordinació del Grupo Innova, posaran en marxa el pròxim 29 de març la II edició del Fòrum Empresa Activa, una jornada que tindrà lloc a la Sala Gomis d’Ontinyent i que inclourà ponències, una taula roda i una conferència de l’empresari, economista i formador Emilio Duró.

Es tracta d’una iniciativa en marcada al Projecte de Transformació Empresarial (PTE) posat en marxa en 2020 per aquestes entitats per a millorar la competitivitat de les empreses dels municipis, i que era presentada aquest dimecres a la sala Joan de Joanes de Bocairent pels alcaldes Jorge Rodríguez (Ontinyent), Xavi Molina (Bocairent) i Ramón Vidal (l’Olleria), el president de COEVAL, Javier Cabedo, i el director de Grupo Innova, Ernesto Beltrán.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “estar ací demostra el que dèiem des del primer moment, que tenim moltes coses en comú, i una d’elles essencial, com és el nostre ADN industrial. Compartim la nostra aposta per donar suport a les empreses, i volem continuar sumant al costat de COEVAL i Grup Innova per oferir-les de nou aquest punt de trobada, reflexió i informació, perquè ampliar la xifra d’empreses i llocs de treball contribueix a la qualitat de vida als nostres pobles”.

Xavi Molina destacava per la seua banda que l’aliança iniciada entre els municipis “no volíem que fora flor d’un dia, sinó que tinguera continuïtat. Posar en marxa iniciatives és important, però no ho és menys ser capaços de consolidar-les i fer-les creixen. El I Fòrum va ser un enriquidor punt de trobada del sector empresarial que ara reprenem”.

Ramón Vidal, per la seua banda, recordava que “som alcaldes de diferents colors polítics, però volem rellançar els nostres municipis cap al segle XXI, en aquest cas amb un fòrum rellevant per continuar vertebrant el treball conjunt entre els 3 municipis més industrials de la comarca, i avançar conjuntament per fer front als canvis i reptes d’un món globalitzat”.

Durant la presentació també intervenia el president de COEVAL, Javier Cabedo, qui donava les gràcies als ajuntaments per donar continuïtat al projecte, que repeteix format respecte a l’edició anterior. Així, la jornada del 29 de març a la Sala Gomis començarà amb dues ponències complementàries a càrrec d’Àlex Rodríguez i Núria Lloret, professors de la UPV que parlaran de l’eficiència lligada a la intel·ligència artificial, la digitalització i el Metavers.

A la segona part hi haurà una taula redona formada per empreses d’Ontinyent, Bocairent i l’Olleria com Campos SA, Idrus i Vitroval, i abans de la intervenció final dels alcaldes, es comptarà amb una conferència de l’empresari, economista i formador Emilio Duró, conegut gràcies a la seua labor pedagògica per a empresaris per mitjà de conferències, centrades en el poder de l’optimisme i la il·lusió, a més d’en la importància de la innovació i l’aprenentatge.

Ernesto Beltrán, director de l’empresa Grupo Innova, que coordina la jornada, presentava un vídeo promocional del fòrum, i recordava poder assistir a aquest fòrum serà necessari la inscripció prèvia i gratuïta. El termini s’obri el divendres 3 de març mitjançant preinscripció a través del web www.forumempresaactiva.com, confirmant-se les inscripcions en la setmana prèvia al fòrum, que serà analitzat en una posterior jornada de cloenda el 12 d’abril a l’Olleria.