La regidora d’Igualtat i el Consell de les Dones presenten una programació del 8M “diversa i coral” a Ontinyent

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Natàlia Enguix, i un grup de representants del “Consell de les Dones” presentaven aquest dimecres la programació per celebrar a Ontinyent el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Una programació “diversa i coral”, amb la qual, explicava Enguix, “hem volgut que fora una programació que unira esforços, coral, amb activitats i esdeveniments per a tots els públics, i que ha comptat amb la participació del Consell de les entitats del Consell de les Dones però també d’altres sensibilitzades amb la nostra causa”.

Enguix iniciava la seua intervenció destacant que aquest dimecres “ha estat un dia històric per a les dones”, en publicar-se al BOE
la nova llei de l’avortament, “que atorga nous drets a les dones, que els sectors més conservadors de la societat van portar fins al Tribunal Constitucional. El 8 de març també és açò, la defensa i la conquesta de nous drets per a les dones”.

Quant a les activitats del 8M en si, la regidora posava en relleu la importància de la inauguració de l’exposició “Dones en Marxa” a la casa de Cultura, que inclou 55 obres de gran valor patrimonial cedits per la Diputació de València, i de la que es donaven detalls dies arrere. Després de la inauguració de la mostra el mateix dia 8 a les 18:00 hores, a les 19:00 hores tindrà lloc per primera volta una manifestació convocada pel Consell de les Dones, que eixirà des de la Plaça Sant Domingo. Abans, al matí, es llegirà a la plaça de l’Ajuntament a les 11:00 hores el manifest del 8M amb la col·laboració de l’alumnat de l’IES l’Estació.

Prèviament, el 7 de març, des de la regidoria s’ha previst la xerrada “Feminismo como factor de transformación social y avance democrático”, a càrrec de l’escriptora feminista, activista social i comunicadora ontinyentina Teresa Mollà, una ponència on es busca fer visibles les aportacions del moviment feminista des d’una perspectiva teòrica i amb exemples concrets, tant estatals com locals.

El 10 de març se celebrarà el concert de rap que culmina el cicle de tallers per la igualtat adreçats a joves i impulsats per l’Ajuntament, plantejats per enfondir a través de la cultura i la música valors i principis com la igualtat. A més a més, el 14 de març, es projectarà al Teatre Echegaray el documental “Patriarcado, organismo nocivo”, un documental produït per la Diputació de València adreçat a alumnat a partir de dotze anys, que podrà participar tot seguit d’un col·loqui amb el director.

Des del Consell de les Dones s’explicaven també altres activitats impulsades per diferents entitats. En aquest sentit, Carmen Cabida exposava que el 6 de març a la Casa de Cultura tindrà lloc una taula rodona impulsada pel sindicat Comissions Obreres per debatre al voltant dels plans d’igualtat a les empreses. Rosa Conca Pérez explicava que Muntis, entitat per la inclusió, durà a terme en març una campanya digital de visibilització de dones amb diversitat funcional i la seua contribució a la història i el feminisme.

Finalment, des de l’associació Tyrius Maruja Albalat destacava que aquesta entitat commemora cinquanta anys d’història a Ontinyent, i amb tal motiu el 3 de març de vesprada tindrà lloc un concert de “Vila Ensemble”, i dissabte 4 hi haurà una ruta per la Vila i un dinar en el bar de la Societat de Festers. Natàlia Enguix felicitava i donava les gràcies a l’associació “per aquests cinquanta anys de treball en favor de les dones”.