Bonavista i Martínez Valls, més prop de renovar-se amb 4,8 M€

Els col·legis públics Bonavista i Martínez Valls estan més prop de renovar les seues instal·lacions i serveis, dins del Pla Edificant. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat els projectes d’obra que invertiran fins a 4,8 milions d’euros en ambdós centres escolars, finançats per la Generalitat Valenciana i gestionats pel consistori ontinyentí.

Pel que fa a la redacció del projecte de reforma i ampliació del CEIP Bonavista, es va adjudicar a l’empresa Xúquer Arquitectes per 124.600 euros, i al mateix es detalla una reforma integral de l’edifici i l’ampliació de l’aulari d’infantil que suposaran una inversió estimada de 2,7 milions d’euros.

D’una manera més detallada, les obres inclouran la substitució de finestres, portes i persianes; la instal·lació d’un ascensor; la renovació dels serveis higiènics i construcció de nous; la dotació de nou equipament i mobiliari; la substitució de la coberta de fibrociment del gimnàs i de l’edifici principal; pavimentació dels accessos al centre; el condicionament acústic del menjador; la renovació de la instal·lació elèctrica i de la climatització de l’edifici de primària; l’ampliació de l’aulari i el pati de jocs d’infantil; la construcció d’un porxe de connexió amb l’aulari de primària; la remodelació de l’habitatge del conserge; la construcció d’un nou despatx per a l’AMPA; el nou revestiment per a les parets de l’edifici de primària i revestiment de les façanes exteriors amb pintura.

Per la seua part, la redacció del projecte del CEIP Martínez Valls ha estat dut a terme per la UTE local Gisbert-Vallet i Gisbert per un import de 102.000 euros, i en el mateix es desglossa una ampliació d’aularis, construcció d’un gimnàs i diverses reformes que sumaran una inversió prevista de 2,1 milions d’euros. En aquest cas, els treballs consistiran en fer un aulari d’infantil: nova ampliació a l’aulari i millores a la climatització i als lavabos; construir un aulari de primària de nova planta i un gimnàs amb vestidors, així com millores als lavabos, canvis a la xarxa elèctrica, i actuacions de reparació en general per a garantir la durabilitat de l’edifici.

Segons expliquen des del consistori ontinyentí, les obres seran plurianuals, estant previst als pressupostos municipals d’enguany partides de 611.000 euros (Bonavista) i 525.000 euros (Martínez Valls) per a l’inici de l’execució dels projectes.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, destacava que les dues actuacions “dins del Pla Edificant, són fruit d’un intens treball de coordinació i transparència. Vam partir de les demandes dels mateixos centres; hem elaborat els projectes tenint en compte els equips directius dels col·legis; i la pròxima setmana els presentarem a les comunitats educatives, abans de seguir avançant cap a l’adjudicació i l’execució”, assenyalava.

PUNT D’INFLEXIÓ
Óscar Borrell recordava que “en 2020, tot i la pandèmia, vam dur a terme millores al CEIP Lluís Vives, CEIP La Solana, IES Pou Clar o CEE Vall Blanca. Però ara, amb les obres als col·legis Martínez Valls i Bonavista, a més de les previstes al Vicente Gironés i a l’IES l’Estació, podem dir que 2021 suposarà un punt d’inflexió dins el treball per adaptar les infraestructures educatives de la ciutat al segle XXI”, concloïa el regidor.