fbpx

Brot preocupant en la residència de persones amb discapacitat

El focus de preocupació se situava aquest cap de setmana en la residència per a persones amb discapacitat d’Ontinyent. Segons confirmaven fonts pròximes a l’Institut Valencià d’Atenció Sociosanitària responsable de la gestió, 15 usuaris es trobarien afectats, a més d’11 treballadors i altres 2 d’empreses externes que presten els seus serveis en les instal·lacions. L’entitat adoptava mesures d’urgència com la realització de PCR a tot el personal, quarantena dels afectats, substitució de treballadors i desinfecció de les instal·lacions.

La situació de la residència treia el cap com a punta d’iceberg d’unes dades totals que han anat empitjorant al llarg de la setmana. Hi ha 190 casos actius en aquests moments i el pitjor és l’índex que marca la gravetat de la situació, la taxa d’incidència acumulada que s’ha disparat en una sola setmana de 364 fins als 537 casos per 100.000 habitants.

És la pitjor estadística en una ciutat, capital de comarca, amb més de 30.000 habitants. Només supera el mal registre d’Ontinyent el cinturó que integren Elda i Petrer que superen els 800 casos per cada 100.000 habitants. Precisament, el divendres es decretava el tancament perimetral de tots dos municipis.