‘Buscant la solució’ és el primer conte de Mariate Micó

Un bon dia Mariate Micó Piquer va sentir la necessitat d’escriure el seu primer conte, un acte quasi espontani vinculat amb la seua maternitat i també amb el seu vessant de mestra, filtres amb els quals veu la vida.

Ella mateixa explica com va nàixer Buscant la solució: “L’arribada del conte va ser inesperada, un dissabte de matí molt prompte la meua filla que encara era un bebè, a les 6 del matí em va dir que ja era hora de posar-se en marxa. I al cap d’una hora i mitja em va demanar pit i es va tornar a dormir. Mentre li donava pit, vaig llegir el conte a la meua ment i va ser sorprenent, ja que mai m’havia plantejat escriure. Recorde, que deixant a la meua filla al llit, vaig pensar que havia d’apuntar tota aquella història. I així ho vaig fer, vaig agafar uns quants fulls en blanc i va nàixer: Buscant la solució”.

Aquesta història va adreçada als xiquets i xiquetes d’Infantil i Primària. Amb ell es poden treballar multitud d’aspectes quant a la mediació, la resolució de conflictes i la gestió d’emocions. “Encara que també pense que és un conte de 0 a 99. Doncs, hi ha molts contes infantils en els quals moltes persones adultes, poden sentir-se identificades. En aquest sentit, m’encanta la frase: Els contes serveixen per a dormir als xiquets i per despertar als adults”, explica Mariate Micó.

Buscant la solució té com a objectiu, fer front la resolució de conflictes en les primeres edats, amb una mirada respectuosa cap a la infància. “Doncs, coneixem la importància i valor que té arribar a l’edat adulta amb valors com l’empatia, la resiliència i autonomia. Però, com arribaran els xiquets i xiquetes a ser persones adultes amb aquestes característiques si no treballem des de la infància aquestes qualitats tan necessàries de forma natural i autònoma?”, matissa l’autora.

L’epidèmia de la Covid-19 ha suposat la cancel·lació de la presentació del conte, prevista inicialment per al passat 7 de maig. Els plans implicaven llançar un VERKAMI, per tal de buscar autofinançament i ara s’ha posposat, tot i que “no sabem quan el llançarem”, detalla Mariate Micó.