‘Caça Gambosins’, el pokémon valencià que recorre els carrers d’Ontinyent

Fa uns anys es va posar de moda caçar pokémons. Començava així un joc que mesclava realitat i personatges virtuals. Ara Ontinyent, gràcies a l’Associació Saber i Contar (ASAICO) ha llançat ‘Troba Gambosins Ontinyent‘. Un joc en l’entorn del riu Clariano, que comença en la plaça de la Concepció i s’acaba en la plaça Major.

Des d’aquest col·lectiu expliquen que el seu funcionament és molt senzill: “S’han de trobar un total de 8 gambosins i, per a fer-ho, tan sols cal un mòbil o una tauleta tàctil amb dades a internet, connectar-se a la pàgina web escapede.es i donar-se d’alta amb un correu electrònic”. L’objectiu que es persegueix és “posar el patrimoni natural i cultural ontinyentí a l’abast de totes les persones que vulguen jugar, així com crear una opció d’oci segur en aquests temps de pandèmia i fixar l’atenció en els voltants del riu, que és un espai amb molt de potencial que s’està construint”.

Segons la mitologia valenciana, el gambosí és un ésser o animal imaginari, que s’utilitza per gastar diverses bromes a les menudes i els menuts. Partint d’aquesta figura de ficció ‘Troba Gambosins Ontinyent’ convida a passejar per aquest corredor verd de la ciutat i a passar una bona estona. Per tant, una alternativa tecnològica i divertida de veure la ciutat amb altres ulls.