Caixa Ontinyent destinarà 1,5 milions d’euros a obres socials

Caixa Ontinyent dedicarà enguany 1,5 milions d’euros a obres socials, una actuació destinada a mantenir les línies desenvolupades fins al moment i, a més, impulsar l’activitat que promou des de la Fundació Caixa Ontinyent.
Així, per a 2023 mantindrà un especial protagonisme el programa d’educació financera: pioner, destinat a persones i col·lectius de diferents edats i condicions, que desenvolupa accions educatives i formatives de manera presencial i en línia, molt actiu a través de les seues xarxes socials i que l’any passat van utilitzar 38.000 persones.
A més, es potenciarà l’activitat en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, un espai obert a activitats i col·lectius diversos, que està recuperant el seu ritme després del parèntesi de la pandèmia. De fet, en 2022 va acollir 157 activitats, en les quals van participar 90 col·lectius i a les quals van assistir 18.000 persones.
També es posarà en marxa el Centre de Majors Actius d’Ontinyent, un lloc de convivència per a la tercera edat en les instal·lacions de l’anterior Club de Jubilats, que s’implantarà en col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat.

Col·lectius i sostenibilitat
Un dels eixos principals en la seua actuació per a enguany serà conscienciar en sostenibilitat i la col·laboració amb col·lectius. L’entitat continuarà desenvolupant la seua Política de Responsabilitat Social Corporativa, de la qual té previst editar la seua primera memòria.
Una política orientada tant al desenvolupament d’accions de gestió ambiental en el si de l’Entitat, com a implantar el concepte de finances sostenibles en la seua activitat de finançament a tercers.
Quant a la col·laboració amb col·lectius, la seua actuació se centrarà en aquells en situació de vulnerabilitat i en perill d’exclusió social i financera, amb especial èmfasi en la infància, les activitats educatives i d’incorporació al món laboral, així com les que fomenten la pràctica esportiva.

Única Caixa d’estalvis valenciana
Caixa Ontinyent és l’única entitat financera en la Comunitat Valenciana, l’única entitat amb seu a les comarques centrals valencianes i, per tant, l’única que reverteix els seus beneficis a la societat en forma d’obres socials, equivalent a la part que altres entitats destinarien a retribuir als seus propietaris. Una labor social que permet, d’una banda, millorar la qualitat de vida de les persones, i, per altra, contribuir a la vertebració de la seua zona i mantenir la qualitat de vida en les poblacions.
En els últims vint anys, Caixa Ontinyent ha destinat 24 milions d’euros a obres socials. Una activitat singular que, any rere any i des de la seua fundació en 1884, ha anat aportant recursos i activitats a tot el seu àmbit d’actuació.
De fet, l’obra social de Caixa Ontinyent disposa de 24 centres en funcionament en 11 localitats, amb 274 llocs de treball directe, i en 2022 ha desenvolupat 244 activitats, ha col·laborat amb 173 col·lectius i ha beneficiat directament a 189.000 persones.