Caixa Ontinyent facilita a Albaida el pagament del seu deute amb la Mancomunitat

Caixa Ontinyent facilitava aquest dimarts una operació d’1,3 milions d’euros per a finançar a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida el deute que l’Ajuntament d’Albaida mantenia amb aquesta per la gestió de residus sòlids. L’actuació ofereix una solució a ambdues institucions davant una situació que venia prologant-se durant anys.

Amb l’adquisició del deute que l’Ajuntament tenia amb la Mancomunitat, s’aconsegueix un doble efecte: d’una banda, permet a l’Ajuntament formalitzar l’operació amb una entitat financera i retornar-la en un termini d’un poc més de 10 anys; i per un altre, ofereix major liquiditat a la Mancomunitat per a afrontar les seues despeses i inversions.

Des de l’entitat finançera expliquen que “Caixa Ontinyent és una entitat molt arrelada a les comarques centrals valencianes, i molt especialment a la Vall d’Albaida, coneixedora molt directa, per tant, de les necessitats d’institucions, empreses i famílies, circumstància que li permet oferir fórmules de finançament específiques i ad hoc, com en aquesta ocasió”.

De fet, l’entitat va nàixer fa 136 anys per a contribuir al desenvolupament econòmic i social del seu àmbit d’actuació, és l’única caixa d’estalvis existent actualment en la Comunitat Valenciana, l’única entitat amb seu en aquestes comarques, i la seua política de responsabilitat social incideix precisament en “la proximitat i complicitat amb la seua gent i, com no, amb les seues institucions”.