Calor d’agost al mes de maig: el cap de setmana se sobrepassaran els 35 °C

Un “inusual” episodi de calor dispararà els termòmetres d’Ontinyent aquest cap de setmana amb temperatures que sobrepassaran els 35 graus, sobretot el diumenge. L’episodi d’elevades temperatures tan inusual per al mes de maig està relacionat amb l’arribada d’una massa d’aire molt càlid procedent del nord del continent africà, al que els experts també afegeixen l’estabilitat atmosfèrica i les altes pressions instal·lades.

Per a aquest divendres s’espera en la capital de la Vall d’Albaida una màxima de 28 graus que anirà pujant progressivament en els dies posteriors fins a arribar als 36 graus que marca el diumenge, segons la perdició de l’Agència Estatal de Maternologia (AEMET). Les mínimes tampoc deixaran treva —es troben en uns valors molt per sobre de la mitjana per a aquestes dates— amb 16 i 18 graus per a la nit del diumenge i dilluns, respectivament. Pel que en moltes llars es tindrà la sensació tèrmica de les “nits tropicals” característiques de l’estiu.

A partir de dilluns el termòmetre començara a marcar temperatures més baixes. S’espera una màxima de 28 graus per al dimarts, que disminuirà a 27 per al dimecres.