Convoquen un nou plec d’ajudes europees per a la rehabilitació d’immobles de 220 milions d’euros

L’Oficina Xaloc d’Ontinyent, ubicada al núm. 19 de l’edifici CREC del Carrer Maians, informa la ciutadania sobre la nova convocatòria d’ajudes europees ‘Next generation’ a la rehabilitació immobles. L’Ajuntament d’Ontinyent acollia aquesta setmana una reunió de la Comissió de Seguiment d’aquestes ajudes, lligades a l’eficiència energètica i convocades per la Vicepresidència 2a i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana. Aquesta comissió, integrada per representants de l’Ajuntament; COEVAL; L’Associació de Promotors i Constructors de la Vall d’Albaida; la d’Arquitectes; els Arquitectes Tècnics; i la d’Administradors de Finques, repassava el funcionament d’una convocatòria que pot arribar fins als 220 milions d’euros al període 2022-2023.

El regidor de Territori de l’Ajuntament d’Ontinyent, Joan Sanchis, explicava que l’oficina Xaloc posada en marxa a l’edifici CREC del Carrer Maians ofereix informació i detalls sobre aquesta convocatòria, que al cas de les habitatges atorga ajudes que poden arribar fins al 40% del cost de l’actuació amb un màxim de 3000 euros. Al cas d’edificis, tant unifamiliars com plurifamiliars, i en funció de l’estalvi energètic, les ajudes poden arribar fins al 80% del cost de l’actuació amb un màxim de 18800 euros per habitatge. Al cas de situacions de vulnerabilitat econòmica poden incrementar-se fins al 100% del cost de l’actuació i més de 20.000 euros per habitatge.

El regidor recordava que aquestes ajudes autonòmiques s’han de demanar a través dels professionals que apareixen a la pàgina web de la Conselleria convocant. L’horari d’atenció al públic de l’Oficina Xaloc d’Ontinyent és dilluns i dijous, de 9 a 14 hores, podent sol·licitar-se hora des de la web municipal.