Cambres frigorífiques industrials, un valor a l’alça en el sector alimentari

Tant a la Comunitat Valenciana com en la resta d’Espanya són nombroses les empreses dedicades al sector alimentari, així com a l’hortofructícola. Algunes d’elles consideren un element com un bé molt preuat. Efectivament, ens referim a les cambres frigorífiques industrials.

A què és deguda la gran importància que tenen aquests espais? Bàsicament, això és fruit de la seua eficiència, les qualitats que atresoren i altres aspectes que detallarem en pròximes línies, aprofundint sobretot en els seus beneficis.

Abans de descriure’ls, convé destacar que l’obtenció de cada benefici que proporciona una bona cambra frigorífica passa per depositar la confiança en experts en la matèria que s’encarreguen d’instal·lar-la en l’empresa en qüestió. Un dels equips més experimentats i recomanables és el de Tefrile, el qual porta operant activament des de l’any 1993.

Un dels sistemes d’aquests especialistes en enginyeria i aplicacions del fred són les cambres frigorífiques industrials els aspectes positius de les quals especificarem a continuació.

Per què les cambres frigorífiques industrials són un bé cada vegada més preuat per les empreses?

Els bons resultats que obtenen tota classe d’empreses dedicades al sector alimentari venen daus en gran part per disposar d’aquests espais que tanta transcendència adquireixen. Haver-se convertit en un conjunt tan important ve dau per les seues qualitats i beneficis

Qualitats i beneficis de les cambres frigorífiques industrials

El primer que crida l’atenció de les cambres frigorífiques industrials és el versàtil que arriben a ser. No importa quin tipus de producte perible pretenga ser conservat en perfecte estat, ja que en tots els casos s’assoleix un molt bon resultat en aquest sentit. Alguns dels més habituals són les verdures i les hortalisses, així com els productes congelats, requerint en aquest cas els espais de temperatura negativa.

Continuant amb la versatilitat, és destacable que les cambres frigorífiques industrials poden ser de dos tipus diferents. Les fixes solen deixar-se veure molt en les empreses d’alimentació, encara que les modulars a poc a poc també han anat adquirint una gran rellevància dins d’aquest àmbit.

La versatilitat no és l’única qualitat que mereix un esment especial. Un altre aspecte que no pot passar-se per alt guarda relació amb l’eficaç que és fins i tot en llocs en els quals l’atmosfera no convida precisament a una conservació òptima dels aliments, exemplificant-ho aquells en els quals hi ha un elevat percentatge d’humitat o fins i tot agents químics.

D’altra banda, és ressenyable la gran capacitat d’estanquitat de la qual fan gala les cambres frigorífiques industrials. Aquest aspecte se suma al bon aïllament que tenen aquests espais.

Els resultats en tots dos sentits varien en funció de les necessitats de cada tipus d’empresa. Per exemple, aquelles que volen perdre menys energia cada vegada que carreguen i descarreguen els aliments, no dubten a decantar-se per instal·lar unes portes frigorífiques amb un sistema doble que és bastant més ràpid que el convencional.

Continuem parlant de l’eficiència per a aprofundir en un aspecte important: augmentar al màxim el nivell exigeix que totes les instal·lacions, així com els equips, procedisquen a dissenyar-se sobre la base de l’aplicació i a les característiques específiques del producte alimentós que serà conservat.

Experts com els de Tefrile tenen una dilatada trajectòria a la seua esquena, per la qual cosa saben exactament com han de dissenyar cada cambra frigorífica industrial amb l’objectiu que siga eficient amb totes les forces. Gràcies al disseny cent per cent personalitzat i adaptat a unes necessitats molt concretes, s’obtenen resultats tan bons com els que proporciona un salt tèrmic idoni.

Cada equip es distribueix i dimensiona valorant aspectes de tanta transcendència com la freqüència amb la qual es produeix el desgebrament, així com el temps que requereix per a dur-se a terme. D’aquesta manera el fred passa a generar-se amb un alt nivell d’eficiència.

Ací no acaben les qualitats i els beneficis dels quals fan gala les cambres frigorífiques industrials com les que instal·len els professionals de Tefrile. Al llistat cal sumar el segur que són a l’hora d’utilitzar-les, així com la fiabilitat de la qual presumeixen. Així ho demostra la gran quantitat d’anys que romanen funcionant a la perfecció.

D’altra banda, gràcies a l’avançada que és la tecnologia d’experts com els de Tefrile, el manteniment de les cambres frigorífiques industrials és bastant més reduït en comparació amb el que calia proporcionar-los antany a aquests elements. A més, estem davant uns espais que respecten l’ecosistema reduint els efectes nocius dels gasos que provoquen l’efecte d’hivernacle.

Tenint en compte tot el que hem comentat, especialment el bé que es conserven multitud de productes peribles, no és d’estranyar que les cambres frigorífiques industrials cada vegada compten amb una major presència en les empreses valencianes que es dediquen al sector de l’alimentació.