Campiona d’Europa amb arrel ontinyentina

El nom d’Aitana Bonmatí Conca ha omplit els mitjans de comunicació aquesta setmana. Ho fa fet perquè el seu equip, el FC Barcelona, ha sigut el guanyador de la UEFA Women’s Champions League, i a més, Bonmatí ha sigut escollida com MVP del partit. I allò curiós, aquesta futbolista professional té arrels ontinyentines. La seua familia paterna, Conca, és d’Ontinyent.

Durant la seua infantesa, Aitana Bonmatí viatjava en dues dates claus a Ontinyent: per Nadal i en estiu, és clar, per a les festes de Moros i Cristians, de les quals, la seua família ontinyentina explica “li agradava molt quedar-se a esperar a les Barques”, recorden. Una vegada va faltar el seu avi patern, en 2010, i coincidint amb els seus compromisos esportius, aquestes visites van anar reduintse. “Tenia previst visitar Ontinyent el passat Nadal, però la situació de la Covid-19 no ho va permetre” explica un dels seus oncles, que es desfà en paraules plenes d’orgull i admiració cap a la seua neboda. “Això que ha aconseguit ella no és fruit d’un dia, porta molts anys treballant. Fins als 14 anys va estar jugant en un equip mixt, i desprès quan va entrar al FC Barcelona, la meua cunyada va fer un gran esforç per portar-la a tots els entrenaments i partits”, valoren.

Fa uns anys, Bonmatí Conca va ser reconeguda a Ontinyent. L’Ajuntament va distingir el seu treball i trajectòria esportiva a la Gala de l’Esport. Aitana no va poder estar present a la ciutat per un compromís en la seua carrera esportiva, però va traslladar el seu agraïment en forma de vídeo. La centrecampista també forma part de l’equip de la Selecció Espanyola de futbol.