Cap de setmana intens, amb un ampli ventall d’activitat social, festiva i cultural

Per un costat, les festes patronals de la Puríssima estan ja en marxa. Dissabte, a les 18.15 hores, es voltejaran les campanes i es dispararan les salves d’ordenances anunciaran l’eixida de la imatge de la Puríssima de la seua Reial i Pontifícia Capella, per a ser traslladada a l’altar major de l’església de Santa Maria, en la Solemne Processó de la Baixada de la Mare de Déu. Després, durant la missa de les 19.00 hores, s’imposaran les medalles a la Promoció de Camareres de la Puríssima i als nous membres de la junta.

Tot el cap de setmana tindrà un caràcter festiu també amb la celebració de les festes de Sant Carles. Dissabte començarà amb una matinal infantil (11.00h), la tractorada (13.00h), la dansà (19.00h) i un dels actes lúdics més destacats: el concert dels Lemons, en el pati de La Niñez (23.00h). Diumenge centrarà els actes religiosos amb la Missa Major (12.00h)seguida d’una Mascletà (13.30h) i la Processó (18.00h).

Dissabte la Associació de Malalts Cardíacs i Anticoagulats d’Ontinyent (AMCA) celebra el XXVIII Dia del Cor. Serà en la segona planta del Centre Comercial El Teler, entre les 10.00 i les 13.30 hores. Una cita gratuïta que serveix per a saber si el nostre cor té una bona salut i si tenim el risc de patir algun tipo d’afecció cardiovascular a curt o mig termini.

La música també serà la protagonista. La vesprada de dissabte serà important per a l’Agrupació Musical d’Ontinyent, perquè comencen les celebracions de Santa Cecília i ho fan presentant les 13 persones que faran créixer aquesta banda de música ontinyentina. Serà a les 19.30 hores, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

A la mateixa hora, en la Sala Gomis (multiusos) la banda simfònica Tot per la Música celebra el seu concert anual de solistes. Els intèrprets convidats són el clarinetista Jose Luis Giner Martí, el qual interpretarà el’ II Concerto for clarinet and concert band’ by Oscar Navarro, i el percussionista Sergio Sanchis Ortolà, que interpretarà ‘Concertino for marimb’a by Alfred Reed.

Diumenge, 13, existeix la opció del teatre, concretament, l’obra ‘Els Villalonga’, de la companyia l’Horta Teatre. El Teatre Echegaray acollirà aquesta representació per a públic adult i de 80 minuts de durada.  L’obra conta un moment molt especial per a la família de Paco Villalonga: l’arribada d’un nou membre  la família. El cap de la família no pensa consentir de cap manera que el seu llegat, en aquest cas el seu cognom, no es perpetue per la capritxosa decisió de la seua consentida i estimada filla Anna, i del seu còmplice i gendre, Pau.

També està tenint lloc la 21a Mostra de Cinema d’Ontinyent, que aquest cap de setmana projectarà en la sala del Cine Club Utiye, del Centre Comercial El Teler, el títol ‘Un año, una noche’ d’Isaki Lacuesta. És una reflexió poderosa i agredolça sobre l’impacte del trauma.

Dimenge també tindrà lloc, en aquest cas a Aielo de Malferit, l’espectacle familiar ‘Viatge a Oz, el musical’, a càrrec de Trencadis Produccions, a les 18.00 hores, en l’Auditori municipal.