Els assaltants de xalets busquen diners i joies

De les accions delictives que es van cometre la setmana passada al disseminat d’Ontinyent queden algunes conclusions. La primera d’elles que es va tractar d’una de les jornades (divendres 4 de novembre) més negres en quant als robatoris es refereix. En segon lloc que els lladres buscaven diners i joies i això va condicionar el seu ‘modus operandi’.

Segons han explicat veïns afectats i fonts pròximes a les forces de seguretat, almenys han estat una vintena de casos els que es van succeir en una mateixa jornada, en una franja horària entre les 20 hores i la mitjanit d’aquell divendres. Eixa vintena de casos ha transcendit perquè al llarg de tota la setmana s’han anat registrant en forma de cascada les respectives denúncies.

Tal i com s’ha observat en la majoria dels casos, els assaltants empraven no més de 15 minuts en cada xalet al que entraven, en algunes ocasions després de forçar portes, finestres i, fins i tot, neutralitzar els gossos que n’hi havia a la parcela o dins de la casa. Una vegada en l’interior desestimaven aparells de tecnologia i objectes de valor per anar, directament, a per diners i joies. Tot allò que pugueren emportar-se a les butxaques.