Quatre detinguts acusats de pertànyer a una banda criminal

La Guàrdia Civil ha detingut als quatre integrants d’un presumpte grup criminal que operava en la localitat d’Albaida. Entre els delictes que se’ls imputen es troben diversos delictes contra el patrimoni, contra les persones i pertinença a grup criminal.

L’Operació TEGMINE IV començava després de tindre coneixement els agents dels nombrosos delictes de diversa índole que estaven tenint lloc en la localitat d’Albaida (robatoris i furts a l’interior de vehicles, furt i ús de vehicles de motor, danys, lesions, amenaces i usurpació de béns immobles).
Després de dur a terme nombroses perquisicions, agents de la Guàrdia Civil de València aconseguien la identificació dels presumptes quatre autors d’una vintena de delictes en la localitat. Segons la Guàrdia Civil el modus operandi dels responsables era el següent: després de la usurpació d’un immoble, des del mateix i de forma organitzada, eixien en horari nocturn per la localitat d’Albaida i recorrien els seus carrers realitzant els diferents fets delictius ja enumerats.

La detenció de tres d’ells, homes d’entre 18 i 26 anys i de nacionalitats espanyola i búlgara, va tindre lloc al començament del mes d’octubre.
Fruit de la rapidesa amb la qual es van practicar aquestes detencions, es va aconseguir identificar a quart integrant del presumpte grup criminal: un home de 19 anys i de nacionalitat marroquina, qui va ser detingut dies després acusat d’haver dut a terme delictes contra els agents de l’autoritat i lesions greus a una dona de la localitat. Aquest individu ha ingressat a la presó provisional.

Els delictes que se’ls imputen, 20 fets delictius, són els següents: delictes contra el patrimoni (robatori/furt en interior de vehicles, robatori/furt ús de vehicle de motor, danys, usurpació de béns immobles), delictes contra les persones (lesions, amenaces, usurpació d’identitat, atemptats contra agents de l’autoritat i lesions greus) i delicte de pertinença a grup criminal.

En la citada operació han participat agents de la Guàrdia Civil d’Ontinyent i d’Albaida. A més, des de la Guàrdia Civil destaquen “l’encomiable col·laboració de la Policia Local d’Albaida, gràcies a la qual s’ha pogut dur a terme les citades detencions amb una major rapidesa”.
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 d’Ontinyent.