Carlos Piñana protagonitzarà el XIX Festival Internacional de Guitarra

El XIX Festival Internacional de Guitarra, també conegut com el certamen de guitarra Luys Milan, torna a la ciutat d’Ontinyent després d’un any d’aturada pandèmica. Aquesta nova edició comptarà amb l’actuació del músic cartaginés Carlos Piñana, un dels dos únics catedràtics de guitarra flamenca a Espanya. El cartaginés actuarà acompanyat del percussionista Miguel Ángel Lorengo, el divendres 17 a les 19:30 hores, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, l’entrada serà lliure.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, Àlex Borrell, el coordinador del certamen, Rubén Parejo, i el director de l’Escola de Música Ad Libitum, Lluis Muñoz, han coincidit en el talent musical de Piñana, que acumula a l’esquena centenars de concerts arreu del món.

Piñana pertany a una família de gran tradició flamenca, és net del considerat “patriarca” dels cants miners, Antonio Piñana (pare), i fill del guitarrista Antonio Piñana. A més dels 5 discos, ha publicat un llibre de partitures i compost la banda sonora de la pel·lícula “Desnudos” del director Juan Manuel Chumilla. Tanmateix, ha dirigit i interpretat la música de diversos espectacles del Ballet Español de Múrcia i de la Companyia Murciana de Dansa.

Pel que fa a Miguel Ángel Lorengo, compta amb una àmplia trajectòria internacional, motiu pel qual ha rebut diferents premis, entre ells el Primer Concurs de Bateries Eurodrummer 2001 i el guardó al millor acompanyament instrumental en el concurs nacional de cantautors de la ciutat d’Elx (2003). Els dos músics han realitzat junts gires en prop de 20 països de 4 continents, com ara els Estats Units, França, Alemanya, Japó, Rússia o Marroc.