El film ‘Max.exe’ protagonitza per Max Agulló suma un nou premi al seu palmarés

Ho ha tornat a aconseguir: la cinta protagonitzada pel xiquet ontinyentí Max Agulló Meraz, ‘Max.exe’ ha sumat un nou premi al seu palmarés. En aquesta ocasió es tracta del millor curtmetratge del festival Fantasti’cs 21, celebrat en el Planetari de Castelló. Una gala presentada per segona vegada per la mare de Max, Eldita Meraz, i la seua parella i director de la cinta, Óscar Villalta.

“Estem supercontents per aquest nou reconeixement, que valora un treball fet en família i amb tot el cor i ens anima a seguir en aquesta línia”, explica Eldita Meraz. Per part seua, Max Agulló, agraïa en un vídeo el guardó a l’organització citant a Marty Macfly en ‘Retorn al futur’: “Si poses la teua ment en això, podràs aconseguir qualsevol cosa”.

Encara que Max no es va poder desplaçar fins a la capital de la Plana Alta, la seua mare i el director recollien el guardó que se suma a molts altres amb els quals ja compta aquest film, com el premi a millor actor a Max Agulló, en el Festival Internacional de Cinema Independent de Madrid (FICIMAD), certamen en el qual la cinta va ser reconeguda com a finalista. També va tenir el seu reconeixement en el festival Redmoon, a l’Argentina.

El festival Fantasti’cs 21 tenia un programa molt complet que incloïa presentació de llibres i la gala amb reconeixements al millor llibre, al millor podcast, un premi honorífic al prestigiós director Sebastià d’Arbó i al millor curtmetratge, que va ser ‘Max.exe’.

El curt narra els maldecaps d’una mare soltera que, a part de la seua baralla quotidiana, ha de bregar amb l’afició del seu fill de 8 anys pel cinema de terror. La mare intenta dissuadir-lo per tots els mitjans perquè abandone la seua passió, però el xiquet utilitza tot el seu enginy per a convéncer-la que només és una forma d’art tan sincera i sublim com qualsevol altra.